Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Γιατί δεν είχε κάνει συλλήψεις η Αντιτρομοκρατική;

Ήταν η τέταρτη κατά σειρά ληστεία στο νοσοκομείο

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν σε σχέση με τη σημερινή ληστεία στη χρηματαποστολή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, για τους δύο ληστές και τον τρόπο που έδρασαν, αλλά και για το γιατί κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Οι δύο δράστες, 41 και 35 ετών, βρίσκονταν σε διακριτική παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική και συνελήφθησαν αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας. Ο 35χρονος που είχε συλληφθεί το 2016 μάλιστα παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί να μη φύγει εκτός Αττικής, κάτι που είχε ξανακάνει στο παρελθόν.

Όσον αφορά τον 41χρονο πρόκειται για τον αποκαλούμενο «ληστή με τα μαύρα» που είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και με τον Νόμο Παρασκευόπουλου είχε αφεθεί ελεύθερος. Σημαντικό ρόλο στη ληστεία είχε και μία 39χρονη γυναίκα, που φαίνεται πώς είχε αναλάβει ρόλο τσιλιαδόρου.

Ληστεία σε χρηματαποστολή με «άρωμα» τρομοκρατίας στο ΑΧΕΠΑ

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε εδώ και ημέρες τους υπόπτους, ωστόσο τόσο καιρό δεν τους συλλάμβανε αφού περίμενε να κάνουν εκ νέου κάποια εγκληματική πράξη και να τους συλλάβουν. Έτσι και έγινε, αφού λίγη ώρα μετά τη ληστεία περνούσαν εκ νέου την πόρτα της Ασφάλειας.  

Το ΑΧΕΠΑ… Θύμα για τέταρτη φορά

Η σημερινή ήταν η τέταρτη κατά σειρά απόπειρα ληστείας στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Για αυτόν τον λόγο και η ΠΟΕΔΗΝ  (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) έβγαλε ανακοίνωση, επισημαίνοντας την παραβατικότητα και την ανομία που επικρατεί στο νοσοκομείο. 

Οι κακοποιοί εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και την έλλειψη φύλαξης, στην κυριολεξία «αλωνίζουν». Μόλις έξι φυλάνε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Οι προηγούμενες ληστείες αφορούσαν τον προσωπικό, την ώρα που πήγαιναν να βγάλουν χρήματα από το ΑΤΜ. Συνήθως οι κακοποιοί, όπως λέει η ανακοίνωση, χτυπούν στο «σαλόνι» του νοσοκομείου, εκεί όπου οδηγούν όλες οι είσοδοι. Εκεί πολλές φορές είχαμε ληστές να αρπάζουν χρήματα παρουσία ασθενών, συνοδών και προσωπικού. Η διοίκηση πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top