Οι τέσσερις γυναίκες που καταδικάστηκαν σε θανατική ποινή στην Ελλάδα

Όσα αποκάλυψε ο Πάνος Σόμπολος στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου

Τέσσερις γυναίκες εκτελέστηκαν το διάστημα που ίσχυσε η θανατική ποινή στην Ελλάδα. Αυτό αποκάλυψε ο Πάνος Σόμπολος στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Εγκλήματα Γένους Θηλυκού στην Ελλάδα» στο Μέγαρο Μουσικής. 

Ρίτσα Μπιζόγλη-Σία Κοσιώνη-Πάνος Σόμπολος-Μάρα Ζαχαρέα-Φαίη Μαυραγάνη

Την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια ειδήσεων του Star και παρουσιάστρια, Μάρα Ζαχαρέα.

Η διευθύντρια ειδήσεων του Star και παρουσιάστρια, Μάρα Ζαχαρέα
 

Οι τέσσερις γυναίκες - φόνισσες που εκτελέστηκαν στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο πατριάρχης του αστυνομικού ρεπορτάζ, οι τέσσερις γυναίκες που εκτελέστηκαν ήταν οι Δημητρέα, Γκουβούση, Μέρδη και Αγγελινού. 

Η πρώτη, η Δημητρέα, καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή δηλητηρίασε με παραθείο μάνα, αδελφό, θεία, και ένα 5χρονο αγοράκι, ενώ αποπειράθηκε να θανατώσει και ένα τετράχρονο κορίτσι. 

Η Γκουβούση, βασάνισε την έγκυο νύφη της. Την έδεσε με ένα σχοινί και με τη βοήθεια του γιου της, την πέταξε ζωντανή στη στέρνα και την έπνιξε. Στη συνέχεια μαμά και γιος προσποιούνταν ότι η κοπέλα είχε χαθεί και την αναζητούσαν. 

Η Μέρδη έριξε στη φασολάδα παραθείο και δηλητηρίασε το γαμπρό της γιατί δεν τον ήθελε, ενώ η Αγγελινού, μια γυναίκα θρησκευόμενη, πολτοποίησε με μπαλτά το κεφάλι του άνδρα της όταν εκείνος κοιμόταν γιατί την κακοποιούσε.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατήργησε τη θανατική ποινή το 1993, υπό την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Η συνταγματική θέσπιση της κατάργησης έλαβε χώρα το 2001, σε συνταγματική αναθεώρηση. Η τελευταία εφαρμογή της ήταν το 1972. Ο 27χρονος Βασίλης Λυμπέρης καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία ότι έκαψε ζωντανή την 24χρονη σύζυγό του, την 55χρονη μητέρα της, τη δίχρονη κόρη του και τον ενός έτους γιο του, μέσα στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι.

19χρονη σκότωσε πατέρα και αδελφό για να ζήσει τον έρωτά της με τον παππού της

Ο Πάνος Σόμπολος μίλησε και για ακόμη μία υπόθεση που τον συγκλόνισε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 50. 

Μια 19χρονη θανάτωσε με δηλητήριο τον πατέρα της, τον αδελφό της και αποπειράθηκε να σκοτώσει και τη μητέρα της. Είχε στόχο να εξοντώσει όλα τα μέλη της οικογένειάς της για να μπορέσει να ζήσει τον έρωτά της. 

Ποιος ήταν ο εραστής της; Ο 74χρονος παππούς της! 

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Το "παρών" στην παρουσίαστη βιβλίου του Πάνου Σόμπολου έδωσαν προσωπικότητες από την πολιτική, άνθρωποι του πνεύματος, δημοσιογράφοι του και εκπρόσωποι του νομικού κόσμου της χώρας και των σωμάτων ασφαλείας.

 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης/ Επιμέλεια: Στέλλα Αθανασάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top