Άδεια Κουφοντίνα: Την Τρίτη η απόφαση του Αρείου Πάγου

Οργισμένη αντίδραση ΝΔ και Μπακογιάννη

Την ερχόμενη Τρίτη προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία αργά το βράδυ άσκησε την αναίρεση κατά του ομόφωνου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη. 

ΝΔ για Κουφοντίνα: «Κανένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται»

Οργισμένη αντίδραση Ν.Δ

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. 

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες», υπογραμμίζει η Πειραιώς. 

Μπακογιάννη: «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές» 

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη χθες το βράδυ» δήλωσε σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως «το συμπέρασμα είναι ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται με όλους αυτούς που καίνε και απειλούν αν δεν περάσει το δικό τους».

Προηγουμένως, με ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε τα εξής: «Δέκα ημέρες πριν την αποχώρησή της η κ. Δημητρίου κρατάει ανοικτά τα δικαστήρια του Βόλου ως στις 23:00 για να προλάβει να αναιρέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το μήνυμα είναι σαφές: Η Δημοκρατία επί κυβερνήσεως Τσίπρα και Εκβιάζεται και Τρομοκρατείται».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει λόγο για «υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στον εκβιασμό ενός αμετανόητου δολοφόνου» με ένα οργισμένο μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.

Η άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από την εισαγγελέα έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες πως ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου για καλύτερη ιατρική παρακολούθηση, γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας
 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top