Αναίρεση για τον Κουφοντίνα άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ποιο το σκεπτικό της - Τι επικαλέστηκε

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της υπόθεσης και τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί

Αναίρεση άσκησε το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, το οποίο είχε αρνηθεί την 7η κατά σειρά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αναίρεση θα συζητηθεί πολύ σύντομα στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στο Ποινικό Τμήμα.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή, θα έχει ως αποτέλεσμα η υπόθεση να επανεξεταστεί.

Το σκεπτικό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο έγγραφό της για την αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Βόλου, η κα Ξένη Δημητρίου, επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, (1993- 2011) καθώς και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες, οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδεια.

Παράλληλα αναφέρει ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικείου Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, προσθέτοντας ότι εφόσον έκρινε ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 Μαΐου, είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση. Το πρωί της Παρασκευής ενημερώθηκε από τον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Οπως ανέφερε στο δικό του σκεπτικό ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε προ ημερών ζητήσει την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του αιτήματος Κουφοντίνα για να την μελετήσει, προκαλώντας ερωτηματικά και αντιδράσεις. 

Μάλιστα, ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χαρακτηρίσει από του βήματος της Βουλής, «τουλάχιστον άστοχη» την παρέμβαση της κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο πολυισοβίτης της «17Ν» ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για στυγερές δολοφονίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, με το που ενημερώθηκε ότι δε θα του χορηγηθεί άδεια, ξεκίνησε απεργία πείνας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, έχοντας χάσει 12,5 κιλά.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου.

Από τους γιατρούς του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου Βόλου κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί επειγόντως στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, καθώς διαπιστώθηκε «διαταραχή ηλεκτρολυτών», συνεπεία της απεργίας πείνας που κάνει, διεκδικώντας να του χορηγηθεί άδεια. 

Να σημειωθεί πάντως, πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δεκάδες βανδαλισμοί και καταδρομικές επιθέσεις στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα, από αντιεξουσιαστές που ζητούν να του χορηγηθεί άδεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top