«Στο Θριάσιο ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία»

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ – Μιλά για «ομπρέλα προστασίας Πολάκη»

ποεδην

Στο Θριάσιο νοσοκομείο εργάζεται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας, ο οποίος σύμφωνα με το πόρισμα 29 σελίδων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, φέρεται να είχε δηλώσει τέσσερα πλαστά πτυχία στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας  επέστρεψε και εργάζεται κανονικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο στο Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας.

«Άλλοι υγειονομικοί υπάλληλοι με πλαστά πτυχία κατώτερων κατηγοριών οδηγήθηκαν στη φυλακή ή διώκονται για κακουργήματα. Για το πρώην Διοικητή ούτε γάτα ούτε ζημιά» και προσθέτει πως «υπηρεσιακά στελέχη Νοσοκομείων που υποπίπτουν σε παραπτώματα διαπιστωμένα από το ΣΕΥΠ πολύ μικρότερης ευθύνης από τον πρώην Διοικητή της Νίκαιας (πλαστά πτυχία, υπόθεση κυλικείου) με βάση το ν. 4325/2015 με απόφαση Διοικητή τίθονται σε αργία» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Με τέσσερα πλαστά πτυχία ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας στο Star: «Δεν έχω πλαστά πτυχία»

Μάλιστα μιλά για «ομπρέλα προστασίας από Πολάκη», τονίζοντας πως «περιμένουν υποτίθεται να συνεδριάσουν τα Πειθαρχικά Όργανα όταν και όποτε συσταθούν» για να αποφανθεί ότι ουσιαστικά «περιμένουν να ξεχασθεί η υπόθεση».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως το Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, συστήθηκε με το ν. 4368/2016 για να εξασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Διευθετεί υποθέσεις που απορρέουν από την άσκηση του δικαιώματος του πολίτη για την υγεία του, αποσκοπώντας στην εξομάλυνση και εξάλειψη δυσλειτουργιών που παρεμποδίζουν την εξυπηρέτησή του, κατ’ επέκταση και το έργο των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα με απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Επίσης το γραφείο υπάγεται απ’ ευθείας στον Διοικητή. 

Ο ίδιος πάντως προ μηνών όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, είχε δηλώσει πως «εγώ ούτε έχω πλαστά πτυχία, τα πτυχία μου έχουν κατατεθεί στο φάκελο μου από το 1984 και έχει ελεγχθεί η νομιμότητά τους και με αυτά διορίστηκα και ως διοικητής και ούτε διώκομαι για κανένα  πλαστό πτυχίο».

Στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκε από τη θέση του, είχε απαντήσει πως «η υποβολή της παραίτησης μου από διοικητής και από την οργανική μου θέση, έχει να κάνει καθαρά με λόγους συνταξιοδοτικούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top