Έκαψαν το αυτοκίνητο της Μίνας Καραμήτρου - Μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής

Καταδρομικές επιθέσεις από αντιεξουσιαστές

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης η γνωστή αστυνομική ρεπόρτερ, Μίνα Καραμήτρου. 

Γύρω στις 02:15 το πρωί άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου, που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας, όπου διαμένει στου Παπάγου. 

Η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου

Οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, έριξαν εύφλεκτο υλικό και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. 

Ευτυχώς η φωτιά έγινε γρήγορα αντιληπτή και δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί. Η Μίνα Καραμήτρου, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε πως οι γείτονες ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν γρήγορα τη φωτιά και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. 

Όπως είπε, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σπίτι της μετά την επίθεση της μετέφεραν την εκτίμησή τους ότι οι δράστες πιθανόν να είναι αλληλέγγυοι του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Νέα καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ Καισαριανής

Σχεδόν μία ώρα αργότερα, στις 03:30 σημειώθηκε νέα καταδρομική επίθεση από κουκουλοφόρους στο Α.Τ. Καισαριανής. Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ και τράπηκαν σε φυγή. 

Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο Α.Τ Καισαριανής - φωτογραφία: Eurokinissi

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός στο κεφάλι από πέτρα, ενώ οι αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές και πάνω στα άτομα βρέθηκαν τέσσερα γκαζάκια. Οι προσαχθέντες λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.  

Και αυτή η επίθεση εκτιμάται ότι συνδέεται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση άδειας από τις φυλακές. 

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός - φωτογραφία: Eurokinissi

Το Α.Τ. Καισαριανής είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα την 26η Φεβρουαρίου 2018. Μάλιστα, κατά την επίθεση είχε τραυματιστεί ένας οδηγός ταξί, που έτυχε να περνάει από το σημείο. Την ευθύνη είχαν αναλάβει τότε οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις.

Στο Σαββατοκύριακο εξάλλου, αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε μετά από επίθεση που δέχθηκε περιπολία από ομάδα αναρχικών. 

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε περιπολία για τυχόν ύποπτες κινήσεις μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια, δέχθηκε επίθεση με πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους μετά από τις τελευταίες επιθέσεις που έχουν δεχθεί. 

«Βαρέλι δίχως πάτο. Ζήσαμε ακόμη ένα σαββατοκύριακο παράνοιας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Κάνοντας αναφορά στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αλλά και στην επίθεση εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια, το απόγευμα της Κυριακής, τονίζουν ότι: «χωρίς ενίσχυση των μάχιμων Υπηρεσιών, χωρίς θεσμική θωράκιση του αστυνομικού, πραγματική καταδίκη αυτών των στοιχείων που με καταδρομικού τύπου επιθέσεις επιζητούν αίμα, αλλά κυρίως χωρίς πολιτική βούληση, θα αισθανόμαστε πάντα ότι ζούμε σε μία εμπόλεμη χώρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top