«Όχι» για 2η φορά στο αίτημα άδειας του Κουφοντίνα - Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου

Απορρίφθηκε για δεύτερη φορά από το Δικαστικό Συμβούλιο των φυλακών το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Το αίτημα του πολυϊσοβίτη που από τις 2 Μαϊου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, απορρίφθηκε ομόφωνα, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι δεν πληρoί τις προϋποθέσεις του νόμου για χορήγηση άδειας.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε πριν από λίγη ώρα το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου καθώς, τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει. 

Ακόμη ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και την οποία δεν προτίθεται να σταματήσει.

Αν η κυρία Ξένη Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει τη  δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος. 
 

Ελεύθεροι οι 12 προσαχθέντες για τα επεισόδια στη Βουκουρεστίου

Νέα άδεια ζητά ο Κουφοντίνας - Τι υποστηρίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε

Στο νοσοκομείο Βόλου ο Κουφοντίνας

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονίες στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την απόρριψη του νέου αιτήματος άδειας, ομάδα ατόμων προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων της «Αυγής», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μη χορήγηση άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, ενώ ανάγκασαν την εφημερίδα και σε ανάρτηση κειμένου στο διαδίκτυο.

Τα «έσπασαν» στην Βουκουρεστίου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Το βράδυ της Πέμπτης περίπου 30 κουκουλοφόροι, που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν διάφορες επιπλέον ζημιές σε 11 καταστήματα και 2 τράπεζες, στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Συνολικά έγινε προσαγωγή 15 ατόμων, εκ των οποίων τα 12 αφ'εθηκαν ελεύθερα. Τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, εξάλλου, για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top