Νέα άδεια ζητά ο Κουφοντίνας - Τι υποστηρίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε

"Απάνθρωπες οι συνθήκες διαμονής μου στο νοσοκομείο"

Επιστολή διαμαρτυρίας Κουφοντίνα

Με υπόμνημα υποστηρίζει ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου Βόλου, το οποίο συνεδριάζει σήμερα, το αίτημά του για χορήγηση άδειας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο υπόμνημα του αναφέρει ότι έκανε καλή χρήση όλων των αδειών που του έχουν χορηγηθεί ως τώρα, ότι δεν μπορεί να κριθεί για την ιδεολογία του και ότι ο ίδιος το 2002 παραδόθηκε στις αρχές δηλώνοντας το τέλος της δράσης του, άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος φυγής ή ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων.

Προτάσσει τους οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς που έχει αναπτύξει δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να τους διαταράξει με οποιονδήποτε τρόπο (τέλεση νέου αδικήματος, απόδραση κλπ). Παράλληλα αναπτύσσει τη διαδρομή του στη φυλακή υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα στα 17 χρόνια που είναι κρατούμενος και ότι η στάση του στη φυλακή έναντι όλων στηρίχθηκε στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.   
 

Επιστολή Κουφοντίνα: Απάνθρωπες οι συνθήκες διαμονής μου στο νοσοκομείο

Με επιστολή του στο διευθυντή του νοσοκομείου Βόλου όπου βρίσκεται εξαιτίας της απεργίας πείνας, ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας,  ζητά καλύτερες συνθήκες περίθαλψης (μεταφορά σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου).

Αναφέρει ότι νοσηλεύεται στο 2ο υπόγειο του νοσοκομείου και ότι οι συνθήκες συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του δηλώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στις φυλακές όπου θα συνεχίσει την απεργία πείνας και δε θα δεχτεί καμία ιατρική παρακολούθηση.    

Στο νοσοκομείο Βόλου ο Κουφοντίνας

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Κουφοντίνας

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στην επιστολή του ο Κουφοντίνας

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο  νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού),   δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.
Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου  υπογείου  του κτιρίου  του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο , συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό .
Γι΄αυτό
Ζητώ  να  μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου , ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών  υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.
ΑΛΛΟΙΩΣ   ΔΗΛΩΝΩ
Ότι  δεν θέλω να παραμείνω  άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω  με κάθε ευθύνη μου ότι  θέλω να επιστρέψω άμεσα  στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας ,  στο  χώρο κράτησης μου   και όπου  θα συνεχίσω την απεργία πείνας.
ΚΑΙ
Μέχρι τότε  δεν θα δεχθώ καμία  επίσκεψη και παρακολούθηση    από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας , που θεωρώ  εκ των προτέρων     προσχηματική    και προσβλητική  και   Δηλώνω  ότι κάθε  τέτοια  προσπάθεια  συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία  η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρις τη θέληση μου,  στην οποία δεν συναινώ.
Η παρούσα δήλωση  δεν στρέφεται  σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  που κάνει ευσυνείδητα  μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.


του Κωνσταντίνου Γεώργιζα


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top