Γυναικολόγος ζήτησε 800 ευρώ για γέννα σε δημόσιο νοσοκομείο

Ντου στο ιατρείο του από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας

Εισβολή στο γραφείο γυναικολόγου που εργάζεται σε δημόσιο μαιευτήριο και  ζήτησε φακελάκι από γυναίκα, έκαναν μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας. Μερικές ημέρες νωρίτερα μέλη της ίδιας ομάδας είχαν βιντεοσκοπήσει τον γιατρό να ζητάει 800 ευρώ αμοιβή για τη γέννα.  

«Θέλουμε να καταγγείλουμε τα αίσχη που κάνετε που είστε σε δημόσιο νοσοκομείο και που ζητάτε οχτακοσάρια, σαν αμοιβή, για να ξεγεννήσετε γυναίκες και εκμεταλλεύεστε την ανάγκη του κόσμου και ένα χαρμόσυνο γεγονός για μητρότητα». 

Τα μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας έχουν στριμώξει τον γυναικολόγο στο γραφείο του, ο οποίος δεν αντιδρά.   

- Έχετε κάνει την υγεία εμπόρευμα.  

-ΓΙΑΤΡΟΣ: Δεν έχω να σας πω κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ. Εντάξει, ευχαριστώ πολύ. 

-Είναι σιχαμένο αυτό το πράγμα. Είναι σιχαμένο. Ευχαριστείς κιόλας. 

ΓΙΑΤΡΟΣ: Σας ευχαριστώ, δεν έχω να πω κάτι. 

-Έχουμε αποδείξεις και θα γίνετε ρεζίλι.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, η ίδια γυναίκα που ακούγεται στο βίντεο να επιτίθεται λεκτικά στον γιατρό είχε καταγράψει  την επίμαχη συνομιλία. Του παρουσιάστηκε ως μέλλουσα μητέρα, που ήθελε να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο.  

Διάλογος γυναίκας- γιατρού

ΓΙΑΤΡΟΣ: Το ταμείο σας καλύπτει το τετράκλινο. Άμα θέλετε να κάνετε αλλαγή σε δίκλινο έχει 120 ευρώ επιβάρυνση και για τις τέσσερις ημέρες και το μονόκλινο έχει επιβάρυνση 220 ευρώ για τέσσερις ημέρες. Εμένα η αμοιβή μου σε αυτό είναι οκτώ κατοστάρικα . 

ΓΥΝΑΙΚΑ: Για φυσιολογικό και καισαρική, ό,τι γίνει; 

ΓΙΑΤΡΟΣ: Και δίνω και 100 ευρώ στον αναισθησιολόγο για την επισκληρίδιο. 

ΓΥΝΑΙΚΑ : Εντάξει, ωραία. 

«Υπάρχουν διαδικασίες πειθαρχικές που θα μπορεί να παραπεμφθεί ο γιατρός εάν αποδειχτεί ότι το έχει κάνει και βέβαια να πάρει τις ποινές που πρέπει να πάρει» σημείωσε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Απαράδεκτο, αλλά φταίμε και εμείς που το κάνουμε...δεν φταίνε μόνο αυτοί που τα παίρνουν φταίμε και εμείς. Αυτό πρέπει να σβήσει κάποτε, αλλά πρέπει να έχουν και καλύτερες αμοιβές, όχι να τους έχουμε να ξεροσταλιάζουν με τις εφημερίες απλήρωτες» σχολίασε πολίτης.

Το STAR επικοινώνησε με τον γυναικολόγο, ο οποίος δε θέλησε να σχολιάσει το περιστατικό.   

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top