Κεραυνός στην Ακρόπολη- Τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι και δύο τουρίστες

Έσπασε το αλεξικέραυνο - Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος για λόγους ασφαλείας

Δείτε στο βίντεο τι είπε στον Μιχάλη Λαγάνη ο Πρόεδρος των αρχαιοφυλάκων 

Κεραυνός έπεσε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, γύρω στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης! 

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Πρόκειται για δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες 24 και 52 ετών και δύο τουρίστες, έναν Κινέζο και μια Φιλανδέζα.

Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν όταν έσπασαν τα τζάμια στα εκδοτήρια. O κεραυνός ήταν τόσο ισχυρός που διέλυσε το αλεξικέραυνο που υπήρχε στον αρχαιολογικό χώρο. 

Προειδοποίηση ΕΜΥ: Iσχυρές καταιγίδες στην Αττική

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, οι δύο τουρίστες έχουν ήδη αποχωρίσει από το νοσοκομείο, ενώ οι δύο αρχαιοφύλακες παραμένουν για προληπτικούς λόγους. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου του STAR

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αττική.

«Πρώτη φορά στα 37 χρόνια που δουλεύω εδώ»

Ο πρόεδρος των Αρχαιοφυλάκων είπε ότι το φαινόμενο αυτό συνέβη πρώτη φορά στα 37 χρόνια που είναι υπάλληλος στην Ακρόπολη. Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει υποστεί σημαντική βλάβη το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και ότι η Ακρόπολη είναι ασφαλής.

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος για λόγους ασφαλείας

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

«Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια. Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top