Τα διεθνή βραβεία Prix Galien για την έρευνα και την καινοτομία

Ο θεσμός γιορτάστηκε για τέταρτη φορά στη χώρα μας

Ο θεσμός των διεθνών βραβείων του Γαληνού γιορτάστηκε για τέταρτη φορά στη χώρα μας.

Τα διεθνή βραβεία Prix Galien, θεωρούνται ισότιμα με τα Νομπελ στον τομέα του φάρμακου και είναι ο σημαντικότερος θεσμός βράβευσης της παγκόσμιας έρευνας και καινοτομίας στοn χώρο της Yγείας.

«Οι καινοτόμες θεραπείες δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη ζωής. Και χρειάζεται η συνεργασία και η συμμετοχή των επιστημόνων, των ερευνητών, των ασθενών, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, της κοινωνίας και της πολιτείας», δήλωσe η Τζένη Περγαλιώτου, πρόεδρος των Prix Galien Greece.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν υπουργοί, βουλευτές, πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών και της έρευνας και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

«Η πρόσβαση στη φαρμακευτική καινοτομία, στις σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες είναι το μεγάλο στοίχημα διεθνώς», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Το βραβείο «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης» έλαβε ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας Δρ. Αλβέρτο Μπουρλάς, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία. Το βραβείο απένειμαν από κοινού η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ. 

«Δεν είναι μόνο η επιτυχημένη καριέρα του δόκτωρα Μπουρλά, αλλά είναι και οι αξίες, στις οποίες βασίζεται η θαυμαστή του πορεία και οι προτεραιότητες, που θέτει για το καλό των ασθενών. Θερμά συγχαρητήρια, κύριε Μπουρλά», υπογράμμισε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Όταν πρωτογνώρισα τον δρ. Μπουρλά με εντυπωσίασε με την ευφυΐα του, τη στοχοπροσήλωση και την ανθρωπιά του. Αλλά επίσης με την βαθιά αφοσίωση στις οικογενειακές ρίζες του, εδώ στην Ελλάδα», σημείωσε από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ.

Ο CEO της Pfizer Inc στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων της ΕΛΠΙΔΑΣ

«Πιστός στην παράδοση, είμαι πολύ περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή και πιστεύω ότι οι αξίες και οι αρχές, που απέκτησα στη χώρα μας, είναι αυτές που με έκαναν αυτό που είμαι», τόνισε ο CEO της Pfizer, Dr. Αλβέρτος Μπουρλάς.

Το Βραβείο Επιστημονικής Έρευνας παρέλαβε ο σπουδαίος Έλληνας ερευνητής, Δρ. Menelas Pangalos.

«Η βράβευση μου αυτή επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων και των ομάδων, με τους οποίους ήμουν τυχερός να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια, και αναγνωρίζει επίσης τη μεγάλη αφοσίωση των ασθενών και των οικογενειών τους», είπε ο Dr. Menelas N. Pangalos, RSB FMedSci, EVP & President BioPharmaceuticals R&D.

Το «βραβείο Ανθρωπισμού» απονεμήθηκε φέτος στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Συνολικά, απονεμήθηκαν 8 Φαρμακευτικά βραβεία, 2 Ιατροτεχνολογικά, 2 σε Συλλόγους Ασθενών και 5 τιμητικές διακρίσεις. Οι βραβευθέντες επελέγησαν από επιτροπές καταξιωμένων επιστημόνων.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top