Ξεκινούν οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για το σχολικό έτος 2019 - 2020

Δημοτικό Σχολείο

Από τις 6 Μαΐου έως τις 20 Μαΐου θα πραγματοποιούνται φέτος οι εγγραφές των μαθητών που από τη νέα χρονιά θα φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού και το Νηπιαγωγείο.

Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας. Οι εγγραφές για τα δημοτικά σχολεία αφορούν στους μαθητές που έχουν γεννηθεί από 1–1–2013 έως και 31–12–2013. 

Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2014 και το 2015.

Δικαιολογητικά εγγραφής

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  • Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2018) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Οι προερχόμενοι από ιδιωτικά ή ξένα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα εγγράφονται στην αντίστοιχη τάξη του δημόσιου σχολείου με βάση το Αποδεικτικό Μετεγγραφής που εκδίδεται από τον Διευθυντή του σχολείου.

Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, οι μαθητές καταχωρούνται στο Βιβλίο Μητρώου και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top