Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικό, χτύπησαν εισαγγελέα και έκλεψαν τα όπλα τους

Αιματηρή έρευνα σε υπό κατάληψη κτίριο για ναρκωτικά

Νύχτα τρόμου στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, όταν περίπου 50 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οχτώ λιμενικούς με καλάσνικοφ και μαχαίρια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξ αυτών. 

Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικό την ώρα του ελέγχου

Όλα έγιναν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Ένας Σύρος, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα με ναρκωτικά στο λιμάνι του Πειραιά, τους είχε δώσει την πληροφορία, ότι στο συγκεκριμένο κτίριο γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. 

Οι λιμενικοί πήγαν στο σημείο, πραγματοποίησαν έρευνα και όντως βρήκαν ναρκωτικά. Προχώρησαν μάλιστα στη σύλληψη μιας Ελληνοαυστραλέζας και μιας Μαροκινής. Βγαίνοντας από το κτίριο δέχθηκαν επίθεση από 50 κουκουλοφόρους, οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι στον μηρό έναν από τους αξιωματικούς κι έναν ακόμα στο πρόσωπο με γροθιές.  Μάλιστα, κατάφεραν να αρπάξουν και τα τσαντάκια με τα όπλα τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κουκουλοφόρους κρατούσε καλάσνικοφ, το οποίο όμως δε χρησιμοποίησε. Κατά τη συμπλοκή, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να πάρουν από τα χέρια των Λιμενικών την Ελληνοαυστραλέζα, όχι όμως και τη Μαροκινή. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση δέχθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος τελικά φυγαδεύτηκε και μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Πειραιά. Ο λιμενικός που τραυματίστηκε στο πόδι μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και δε διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. 

Οι κουκουλοφόροι από την άλλη κατάφεραν να διαφύγουν στα γύρω στενά και δεν εντοπίστηκαν από την αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό συνεχάρη τα στελέχη του που επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και δε χρησιμοποίησαν τον οπλισμό τους, αποφεύγοντας έτσι τη γενικευμένη σύρραξη που θα είχε απρόβλεπτα αποτελέσματα. 

Την ίδια ώρα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ζητά τη λήψη μέτρων κατά των συμπεριφορών που έχουν μετατρέψει σε άβατα περιοχές της Αθήνας, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν οι δυο λιμενικοί κι ένας εισαγγελέας στα Εξαρχεια. Παράλληλα ζητούν εκπαίδευση για τους εισαγγελείς που μετέχουν σε τέτοιες επιχειρήσεις. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top