Το «Ιπποκράτειο» για τον 12χρονο που πνίγηκε τρώγοντας λουκάνικο

Έπαθε ανακοπή όταν ένα κομμάτι του στάθηκε στον λαιμό

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Ένα αγοράκι, μόλις 12 ετών, έχασε τη ζωή του, καθώς πνίγηκε την ώρα που έτρωγε με αποτέλεσμα να πάθει ανακοπή. Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και ανέφεραν ότι το παιδί έπαθε ανακοπή και εξέπνευσε. Αργότερα, όμως, αποδείχθηκε ότι η πραγματικότητα ήταν ακόμα πιο τραγική. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όλα έγιναν γύρω στις 03:30 με 04:00 τα ξημερώματα. Το μικρό αγόρι ξύπνησε, πήγε στην κουζίνα και άρχισε να τρώει ένα λουκάνικο.

Ένα κομμάτι, όμως, του στάθηκε στο λαιμό και άρχισε να πνίγεται. Οι δικοί του σε κατάσταση πανικού προσπάθησαν να το σώσουν. 

Το παιδί έπαθε ανακοπή και σωριάστηκε στο πάτωμα. Αμέσως, ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο, οι διασώστες έφτασαν στο σημείο και προσπάθησαν να το επαναφέρουν. Γρήγορα κατάλαβαν ότι κάτι άλλο συμβαίνει, κατάλαβαν ότι κάτι είχε φράξει την αναπνευστική οδό του, έκαναν απόφραξη και κατάφεραν να το επαναφέρουν. 

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε εν ζωή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όμως δεν τα κατάφερε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε. 

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς και οι συγγενείς του μικρού αγοριού που δεν μπορούν να πιστέψουν, πώς έχασαν έτσι ξαφνικά το παιδί τους. 

Τι αναφέρει με ανακοίνωσή του το «Ιπποκράτειο»

«Σας ενημερώνουμε ότι, κατά την γενική εφημερία του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, στις 31 Μαρτίου 2019, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Παιδιατρικής του Νοσοκομείου, αγόρι ηλικίας 12 χρονών, με αρχικά Χ.Ν. Το αγόρι διακομίσθηκε με μονάδα και συνοδεία ιατρού του ΕΚΑΒ, στις 5.36 π.μ., διασωληνωμένο.

Λόγω ασυστολίας έγινε έναρξη πρωτοκόλλου εξειδικευμένης καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για πλέον των 40 min (είχε προηγηθεί αναζωογόνηση και από τη μονάδα του ΕΚΑΒ στην οικία και στο ασθενοφόρο, για πλέον της 1 ώρας).

Από την ώρα άφιξης της μονάδας του ΕΚΑΒ στην οικία του παιδιού έως και την άφιξή του στο Νοσοκομείο, παρέμεινε μυδριασμένο, χωρίς σφύξεις και αναπνοές. Παρά την εξειδικευμένη και στοχευμένη ανάνηψη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δεν ανέκτησε ρυθμό και κατέληξε περί τις 6.27 π.μ.».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top