Ξεσπά διασωθείσα της Marfin: «Εκλιπαρούσαμε να μην πετάνε μολότοφ»

«Πέθαναν τρεις άνθρωποι και τους ξέχασαν όλοι»

«Δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ», δήλωσε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και την Πέμπτη, η Μαρία Καραγιάννη, μία από εκείνους που σώθηκαν από τον εμπρησμό της Marfin το 2010, θύμισε σε όλους τους τρεις νεκρούς που κάηκαν μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. 

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», είπε η κα Καραγιάννη στον ΑΝΤ1.

Οι οδυνηρές μνήμες από εκείνη τη μαύρη μέρα, όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ξύπνησαν και πάλι για την κυρία Καραγιάννη. 

Ξέσπασε εναντίον του Γ. Κυρίτση, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο να ξεχνά τι έγινε τότε και δήλωσε προσβεβλημένη από όσα άκουσε να λέει ο βουλευτής. 

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν. Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε. Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν να σταματήσουν», είπε.

Όπως τόνισε, τρεις αθώοι άνθρωποι χάθηκαν, γιατί πήγαν στη δουλειά τους. 

«Δεν πήγαν σε εμπόλεμη ζώνη. Δε χάθηκαν σε τροχαίο ή από ανίατη ασθένεια», είπε με ένταση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κυρίτσης, με αφορμή την αλλαγή του ποινικού κώδικα δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Η κυνική αυτή δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, πόσο μάλλον που ακόμα δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για τους τρεις νεκρούς της Marfin. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top