Βάρκιζα: Η μάνα του μωρού που κάηκε λύνει τη σιωπή της μέσα από τη φυλακή

«Το ορφανοτροφείο ήταν η σωτηρία μου»

Δείτε στο video τι δήλωσε στην εκπομπή «Μαζί Σου»

Στις φυλακές σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κρατείται η μάνα της Βάρκιζας, η οποία κατηγορείται ότι άφησε το 1,5 έτους κοριτσάκι της μόνο του στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό, όταν ξέσπασε φωτιά. 

Η 30χρονη γυναίκα σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί Σου» δεν είναι καλά, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Μάλιστα, φέρεται να μην έχει τη δυνατότητα να καταλάβει πώς να διαχειριστεί καταστάσεις, ακόμα και να προστατεύσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Η νεαρή κοπέλα μίλησε για πρώτη φορά τηλεφωνικά στην εκπομπή, λύνοντας τη σιωπή της και περιγράφοντας τι έγινε τη μοιραία ημέρα, αλλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε.

Βάρκιζα: Όσα είπε στην απολογία της η μάνα του μωρού που κάηκε ζωντανό

Βάρκιζα: «Τρελαινόταν για το μωρό της, το λάτρευε»

Βάρκιζα: Άφηνε το παιδί μόνο του για ώρες δεμένο στο καρεκλάκι του

Το σπίτι όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Φωτογραφία: Βαρακλας Μιχάλης/InTime

«Ήθελα να βγω έξω να πάρω λίγο αέρα»

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης που συνέβη η τραγωδία, η 30χρονη υποστήριξε πως δεν άντεχε άλλο. Ήθελε να βγει να έξω οπωσδήποτε. «Είχα πάρει τον άνθρωπο με τον οποία συγκατοικούσα στο τηλέφωνο και του είπα “έλα να προσέχεις το παιδί, γιατί δεν μπορώ άλλο, θέλω να βγω έξω, να πάρω λίγο αέρα”. Του είχα εμπιστοσύνη γιατί όταν τον φώναζα να έρθει να φυλάει το παιδί, πάντα το έκανε. Εντάξει δε συνέβαινε και συχνά. Άντε να έχει συμβεί κάνα δύο φορές ακόμα».

Τον συγκεκριμένο άνδρα, ταξιτζή στο επάγγελμα, αναφέρει πως τον γνώριζε οκτώ χρόνια. Τα τελευταία χρόνια «δεν είχα κάτι μαζί του. Απλά συγκατοικούσαμε, γιατί δεν είχε σπίτι να μείνει. Ήθελε μόνο να φροντίζει το παιδί. Τίποτα παραπέρα».

«Ο νέος μου σύντροφος είναι ένας άγγελος»

Τον τελευταίο μήνα, είχε γνωρίσει έναν νέο σύντροφο μέσα από site γνωριμιών. Στα μάτια του έβλεπε τον ιδανικό άνδρα όπως αναφέρει. «Δεν είμαστε πολύ (καιρό) μαζί, αλλά ενδιαφέρεται πραγματικά. Είναι ένας άγγελος για μένα, στήριγμα. Με καταλαβαίνει πάρα πολύ. Μπορεί να είναι ένας μήνας, αλλά ήρθαμε πολύ κοντά. Καταλαβαίνουμε και νιώθουμε ο ένας τον άλλον. Από την πρώτη στιγμή του είπα τα πάντα για μένα».

Όταν συναντιόταν μαζί του, άφηνε όπως λέει το μωρό στον συγκάτοικό της. Στον νέο της σύντροφο δεν είχε πει ότι «συγκατοικούσα με τον οδηγό ταξί. Φοβόμουν ότι θα το παρεξηγήσει. Το έχω μετανιώσει. Του είχα πει ότι είχα έναν θείο και μία θεία που πρόσεχαν το μωρό».

Τα «μαύρα» παιδικά χρόνια

Περιγράφοντας τη ζωή της μέχρι σήμερα, η 30χρονη είπε πως η βιολογική της μητέρα «με το που με γέννησε με έδωσε στους βιολογικούς μου γονείς για να πάρει λεφτά απ΄ότι έχω μάθει».

Πατέρα δε γνώρισε ποτέ. Ζούσε με τη θετή της μητέρα, τη γιαγιά της και έναν άνδρα τον οποίο η μητέρα της φέρεται να παρουσίαζε ως οικογενειακό φίλο.

Είχαμε έναν άνθρωπο τον οποίο φιλοξενούσε η μητέρα μου στο σπίτι. Οικογενειακός φίλος έλεγε ότι ήταν. Μου επιδείκνυε όταν ήμουν 11 τα γεννητικά του όργανα και με βίασε. Το είχα πει στη μητέρα μου αλλά δεν την ενδιέφερε, δεν έδωσε σημασία. Μου είπε να σηκωθώ να φύγω εγώ από το σπίτι για να μείνει εκείνος. Με είχε φτάσει στα όριά μου. Όλοι ξέρανε γύρω γύρω τι τράβαγα και δεν έκαναν τίποτα.

Όπως υποστηρίζει, το μόνο που ενδιέφερε τη θετή της μητέρα «ήταν μόνο αυτός ο άνθρωπος. Μου είχε δώσει την εντύπωση ότι δε νοιαζόταν καθόλου για μένα. Εγώ είχα μεγάλο δέσιμο μαζί της αλλά εκείνη ήταν αδιάφορη. Προσπαθούσε με τα υλικά να μου δώσει αγάπη. Μου έδινε ό,τι ζητούσα και νόμιζε πως έτσι θα με καλύψει συναισθηματικά.

Όταν πέθανε η γιαγιά της στα 13 της και στη συνέχεια «έφυγε» από τη ζωή και η μητέρα της στα 17 της, η 30χρονη έμεινε για περίπου ένα χρόνο σε ορφανοτροφείο.«Ήταν η σωτηρία μου. Είχα μία οικογένεια. Ήταν λες και βρήκα μία οικογένεια. Eίχα ανθρώπους να μιλήσω.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top