Σαν να μπαίνει η Άνοιξη: 1η Μαρτίου με λιακάδα–Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Αναλυτική πρόγνωση

καιρος

1η Μαρτίου σήμερα και «μύρισε» Άνοιξη μετά το σερί των έντονων καιρικών φαινομένων που «χτύπησαν» τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Έτσι σήμερα Παρασκευή, ο νέος μήνας μας κάνει «ποδαρικό» με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 17, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από 3 έως 14, στην Πελοπόννησο από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 16, και στην Κρήτη από 6 έως 17.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου

Σάββατο 02-03-2019 

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε νότιο ιόνιο και Πελοπόννησο και το βράδυ σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Κρήτη. Βελτίωση βαθμιαία από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. 

Άνεμοι: στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, στο ιόνιο και τη νύχτα στο βόρειο αιγαίο, έως 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Κυριακή 03-03-2019 

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα θα σταματήσουν. 

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top