Ο ρόλος της Ελληνοαλβανικής μαφίας στο οργανωμένο έγκλημα

Εκβιασμοί, αποδράσεις κρατουμένων και δολοφονίες

Χτύπημα στην Ελληνοαλβανική μαφία που λυμαίνεται τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησαν οι διωκτικές Αρχές. Τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς, αποδράσεις κρατουμένων αλλά και σε σοβαρά εγκλήματα μέσα και έξω από τις φυλακές, όπως η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Ήταν τόσο σκληρή η δομή της μαφιόζικης συμμορίας που χρειάστηκε η ενεργοποίηση της αντιτρομοκρατικής  για να σπάσουν τα στεγανά μέσα στις φυλακές. 

Σκληροί εγκληματίες που έστηναν και εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου, εκβίαζαν δικηγόρους, απειλούσαν μάρτυρες κατηγορίας, έστηναν αποδράσεις για εξωτερικές  βρομοδουλειές ενώ δεν δίσταζαν να δολοφονήσουν ακόμη και στενούς συνεργούς τους μέσα στη φυλακή, γιατί γνώριζαν πολλά και έπρεπε να τους κλείσουν το στόμα.

«Η αντιτρομοκρατική μπήκε στο παιχνίδι ανήμερα της πρωτοχρονιάς με την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο κακοποιών που είχαν συλληφθεί για ληστείες. Δύο αδέλφια από την Αλβανία που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν ενταχθεί στη μαφία των φυλακών. Η εγκληματική οργάνωση τους βοήθησε να αποδράσουν με στόχο να αποτελέσουν τον εξωτερικό εκτελεστικό πυρήνα. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν λίγες μέρες αργότερα, στο υπόγειο ενός καμένου σπιτιού στο Μάτι, που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας. 

Εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου 

Μέσα από τη φυλακή οργανώθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκτελεστές ήταν δύο μέλη της Ελληνοαλβανικής μαφίας, ο Μικέλα Ιμπραήμ, ο οποίος συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό λίγο πριν περάσει στην Αλβανία και ο συνεργός του Ένο Μάτα ο οποίος καταζητείται. Ο Ένο Μάτα  είναι ο «φτερωτός Μαραντόνα» ο κακοποιός  που άφησε χειρόγραφη επιστολή σε μια ληστεία υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος: «Είμαι θύμα κι εγώ όπως και ο Ζαφειρόπουλος…», έγραψε. 

Ο «φτερωτός Μαραντόνα», για λογαριασμό της μαφίας των φυλακών φέρεται να διέπραξε και την πρόσφατη ληστεία σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο των Αμπελοκήπων. 

Αυτός που ουσιαστικά κινεί τα νήματα μέσα από τη φυλακή είναι ένας Αλβανός βαρυποινίτης που τον αποκαλούν «Άρχοντα». Σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά και αυτός που έδωσε εντολή να δολοφονηθεί μέσα στη φυλακή ο συνεργός του,  Άλμπερτ Μπάκο. Την εντολή εκτέλεσε πριν από λίγες μέρες μέσα στον Κορυδαλλό, ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου και μέλος της Μαφίας των φυλακών, Μικέλα Ιμπραήμ. 

Ο Άλμπερτ Μπάκο, μέλος της μαφίας αλλά και θύμα της, ήταν ο μακελάρης του Μικρολίμανου. Τον Νοέμβριου του  2014  είχε εισβάλει με καλάσνικοφ σε κλαμπ και άρχισε να πυροβολεί στο ψαχνό τραυματίζοντας περισσότερα από 10 άτομα. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top