Πουλούσαν άκρως επικίνδυνα αναβολικά σε αθλητές μέσω Social Media

Πρόσφεραν ψεύτικα όνειρα σε αθλητές

Στη σύλληψη δυο αντρών προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία της πώλησης απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Το κύκλωμα που είχε γεμίσει με αναβολικά την αγορά, έκανε χρυσές δουλειές πουλώντας ψεύτικα όνειρα για καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

Δυο άντρες συνελήφθησαν σε μια οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Το κύκλωμα μεταξύ άλλων παρασκεύαζε αποθήκευε και πουλούσε παράνομες αναβολικές ουσίες. Ένα πρόβλημα διαχρονικό με θύματα ακόμη και γιατρούς.

«Υπήρξα χρήστης  και πρωταθλητής το έκανα όχι από ματαιοδοξία για να διακριθώ στον αγωνιστικό πρωταθλητισμό οπού διακρίθηκα σε 10 αγώνες. Είμαι εδώ για να περάσω το μήνυμα δεν είμαι κατά των αναβολικών αν γίνεται συνετή χρήση» λέει στο STAR ο βιοπαθολόγος και πρωταθλητής Σωματικής Διάπλασης, Γιώργος Τουλιάτος.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας μεταξύ άλλων κατάσχεσε:

2.802 χάπια
45 αμπούλες
650 ευρώ
1κινητό τηλέφωνο και πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων.

Στην έρευνα συμμετείχε και εμπειρογνώμονας του ΕΟΦ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τα σκευάσματα είναι παράνομα και  επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργήματα μεταξύ των οποίων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top