Θλίψη: Τους έκοψαν το ρεύμα και η κόρη τους διάβαζε στο πεζοδρόμιο

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ζει η οικογένειά της στον Βόλο

Στο πεζοδρόμιο, κάτω από το φως του δημοτικού στύλου διάβαζε μία μαθήτρια Λυκείου στον Βόλο, επειδή το ρεύμα στο σπίτι της ήταν κομμένο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλία», η οικογένεια της νεαρής μαθήτριας επιβιώνει κάτω από ακραίες συνθήκες φτώχειας στην Αγριά.

Οι γονείς είναι και οι δύο άνεργοι και δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα βασικά.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Χαρ.Ζάχου, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού να διαβάζει στο πεζοδρόμιο.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρει πως οι γείτονες τακτικά προσφέρουν βοήθεια, όπως μπορούν. Δίνουν στην οικογένεια παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτά στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο Δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha ρεπορτάζ», ο Σ. Σαβελίδης, διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, αποκάλυψε πως η περίπτωση της μαθήτριας αυτής δεν είναι η μοναδική στον Βόλο.

Θα έλεγα ότι υπάρχουν ακόμα πιο σκληρές περιπτώσεις που δεν έχουν φτάσει ποτέ στο φως της δημοσιότητας, διότι τις διαχειρίζονται κυρίως οι σχολικές μονάδες, οι διευθυντές και οι καθηγητές, με διακριτικότητα και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές.

Μάλιστα τόνισε πως από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σιτίζονται 241 μαθητές. Για τα υπόλοιπα γεύματα… ρώτησε κανείς;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top