Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 12 χωριά στην Ηλεία

Πού υπάρχουν τα σοβαρότερα προβλήματα

ηλεια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί 12 κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστενών στον νομό Ηλείας, εξαιτίας των τελευταίων, συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων.

Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ηλεία μετά από κατολισθήσεις

Βυθίστηκε στη λάσπη η Ηλεία - Απελπιστική η κατάσταση

Συνεργεία της περιφέρειας, αλλά και των δήμων, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ωστόσο οι δυσκολίες είναι πολλές, «διότι είναι πάρα πολλά τα σημεία στο επαρχιακό, στο δημοτικό, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπου έχουμε προβλήματα με κατολισθητικά φαινόμενα, καθιζήσεις, καταπτώσεις βράχων και πρανών, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δρόμων», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι μηχανικοί, τα μηχανήματα της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και μισθωμένα από ιδιώτες, με τους οποίους υπάρχουν μνημόνια συνεργασίας.

Tι καιρό θα κάνει την Πέμπτη 30/01/2019

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Παρασκευή 01/02 οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο 02-03/02 ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top