Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ηλεία μετά από κατολισθήσεις

Πλημμύρες και καταστροφές σε όλη την Ελλάδα άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Λίγο πριν υποχωρήσει το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, αφήνει πίσω του πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφές σε σοδειές και καλλιέργειες σε όλη την Ελλάδα. 

Στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου, οι κάτοικοι αντίκρισαν εικόνες βιβλικής καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας, καθώς για 48 ώρες δε σταμάτησε να βρέχει.

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα αυλή σπιτιού να… εξαφανιστεί. Η δημοτική αρχή Παγγαίου ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη λάσπη βυθίστηκε η Ηλεία – Εκκενώθηκαν σπίτια 

Στον κάμπο του Αλφειού, τόνοι πορτοκαλιού επιπλέουν στα πλημμυρισμένα κτήματα. Απελπισμένοι οι καλλιεργητές σε Μακρίσια και Καλυβάκια μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή 

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων αντιμετωπίζουν τρεις κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία, γι' αυτό και στην περιοχή αναμένεται αύριο κλιμάκιο του ΙΓΜΕ.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος, Διονύσης Μπαλιούκος, «αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε έξι σπίτια στην κοινότητα Μύλοι, διότι αποκολλήθηκαν πέτρες, ενώ οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ανδρίτσαινας Επίσης, προβλήματα από τις κατολισθήσεις καταγράφονται και στην κοινότητα Πλατιάνα» είπε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν γίνει έργα μετά τις φωτιές του 2007, ωστόσο «οι κατολισθήσεις έγιναν σε σημείο όπου θεωρείτο ότι ήταν ασφαλές».

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην κοινότητα Λυνίσταινα, αλλά όχι κοντά στα σπίτια. «Φοβόμαστε τυχόν επέκταση των κατολισθήσεων προς την κατοικημένη περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος.

Υπερχείλισε ο Αγγίτης ποταμός στις Σέρρες

Τα νερά ανέβηκαν πάνω από την στάθμη του ποταμού… με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο νερό μεγάλο μέρος της Αγγίστας Σερρών 

Οδηγός στη Ρόδο βρέθηκε στη θάλασσα

Απίστευτες εικόνες από τη Ρόδο.Η υποχώρηση του εδάφους σε σημείο του παραλιακού δρόμου Αφάντου μετά τον έντονο κυματισμό των τελευταίων ημερών είχε ως αποτέλεσμα ένας οδηγός να βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, μέσα στη θάλασσα.

Κομμάτια έγινε η προβλήτα στα Σφακιά

Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στον λιμένα της Αγίας Ρουμέλης, στα Σφακιά.

Τα τεράστια κύματα κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της προβλήτας του λιμανιού, που δένουν τα πλοία, ενώ ζημιές υπέστη και ο δρόμος.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top