Νεκρός 38χρονος στην Κρήτη από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Έδινε μάχη για ημέρες στην Εντατική

κρητη γριπη

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 38 ετών άφησε ένας άνδρας από τα Χανιά, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Ο νεαρός άνδρας το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

«Ήρθε στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα και αμέσως διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ. Οι γιατροί πήραν δείγμα αίματος και το έστειλαν στο Ηράκλειο, το οποίο και βγήκε θετικό. Η κατάσταση του, ωστόσο ήταν αρκετά επιβαρυμένη με δεδομένο ότι ήταν και παχύσαρκος. Τελικά τα μεσάνυχτα κατέληξε.  Ο ασθενής δεν είχε εμβολιαστεί ενώ το γεγονός ότι ήταν παχύσαρκος, αποτέλεσε επιβαρυντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υγείας του» δήλωσε στο neakriti.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Βουλγαρίδης.

Ο 38χρονος άνδρας πριν φτάσει στο νοσοκομείο, ήταν για ημέρες με πυρετό στο σπίτι του.

Στην εντατική και μία γυναίκα με γρίπη Η1Ν1 – Τι την έσωσε

Από τον ιό της γρίπης προσβλήθηκε και μία 79χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στη  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η γυναίκα στις 23 Ιανουαρίου, μπήκε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια και πυρετό.  Οι γιατροί άμεσα της χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή και έστειλαν δείγμα αίματος στο «Ινστιτούτο Παστέρ» για να πιστοποιηθεί ο ιός.

Τελικά από το «Παστέρ» η απάντηση ήταν  θετική και πλέον πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ιού της γρίπης  που έχει εξακριβωθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπως επιβεβαίωσε στο neakriti.gr o διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανί Μασούντ.

Ο κος Μασούντ τόνισε πως αυτό που έχει σώσει μέχρι στιγμής την γυναίκα ήταν το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχε εμβολιαστεί ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας της υποστήριξε ότι είναι στην εντατική σε σταθερή κατάσταση δείχνοντας συνεχώς σημάδια βελτίωσης.
Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι καθοριστικό παράγοντας για την 79χρονη στάθηκε το γεγονός ότι είχε εμβολιαστεί και για τον λόγο αυτό άλλωστε, υπάρχουν θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της υγείας της. Συνεχίζει να λαμβάνει την κατάλληλη αγωγή στην εντατική στην ΜΕΘ και δεν είναι διασωληνωμένη.  Υποστηρίζεται με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό (ΜΕΜΑ) – που χορηγείται μέσω μάσκας καλύπτοντας το στόμα και τη μύτη για ήπια πίεση αέρα».

Εκτός από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, άλλα δύο κρούσματα γρίπης του ιού Η1Ν1 είχαν ταυτοποιηθεί  και νοσηλεύονταν  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο λόγος για 2 γυναίκες ηλικίας 63 και 48 ετών αντίστοιχα.

Η 48χρονη γυναίκα πήρε εξιτήριο προ ημερών  ενώ η 63χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται πλέον στην Πνευμονολογική Κλινική, έχοντας πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ πριν από μία ημέρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top