8χρονος ζωγράφισε σε σκίτσο τον εφιάλτη του βιασμού του από ανήλικο

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη που ζούσε

σκιτσο 8χρονος

Ένα σκίτσο πρόδωσε τη φρίκη που ζούσαν ένας 8χρονος και ένας 11χρονος σε δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο αγόρια, κακοποιούνταν σεξουαλικά κατ΄επανάληψη, από έναν 14χρονο μέσα στη σκηνή τους που βρίσκονταν σε δομή προσφύγων.

Δύο φιγούρες σε ένα κρεβάτι, με μια γραμμή στη μέση, απ΄άκρη σ΄άκρη στο χαρτί να δηλώνει ότι ήταν ακινητοποιημένοι και ένα κεφάλι από πάνω τους, ήταν το σκίτσο που ζωγράφισε το 8 ετών αγόρι και δόθηκε στην αστυνομία, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να καταγγελθεί ο εφιάλτης που βίωνε μαζί με έναν 11χρονο από τον θύτη.

Το περιστατικό περιέγραψε η αστυνόμος Α΄, τμηματάρχης του Τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Σοφία Κουσίδου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Ανήλικοι οι οποίοι αιτούνται ή δικαιούνται διεθνή προστασία και η αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σύστημα», που διοργάνωσαν σήμερα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη πράξη, καταγγέλθηκε έστω και με καθυστέρηση από τον πατέρα ενός από τα θύματα. Όταν όμως η αστυνομία έφτασε στο σημείο, υπάλληλος οργάνωσης αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας, ενώ η σκηνή όπου είχε τελεστεί το αδίκημα, είχε απομακρυνθεί.

Ωστόσο οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 14 ετών δράστη, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα μας με τη μητέρα του.

Η αστυνόμος Α΄, τμηματάρχης του Τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Σοφία Κουσίδου, τόνισε πως υπάρχει έλλειψη συντονισμού σε τέτοια περιστατικά «μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων οργανώσεων που εργάζονται στο προσφυγικό».

«Σε χώρους φιλοξενίας, πρέπει να υπάρχει άμεσα καταγγελία για να μη δημιουργείται φημολογία που μπορεί να οδηγήσει σε περιστατικά αυτοδικίας. Όμως, εκτός από τη δυσκολία που υπάρχει από τα ίδια τα θύματα να αποκαλύψουν την κακοποίηση- ζητώντας, επιπλέον, αστυνομικό του αντίστοιχου φύλου για να μιλήσουν- μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχουν μια στρεβλή εικόνα αντιμετώπισης» κατέληξε η κ.Κουσίδου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top