Πατρινό Καρναβάλι για πάντα! Ξεκινά το Σάββατο με σοκολατοπόλεμο

Σε τρελό κέφι η Πάτρα μέχρι και τις 10 Μαρτίου

Η βασίλισσα του περσινού Καρναβαλιού της Πάτρας

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και στην Πάτρα μπαίνουν κατευθείαν στο κλίμα της Αποκριάς, αφού το Σάββατο 19 Ιανουαρίου ξεκινά το θρυλικό καρναβάλι της πόλης με πλούσιες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα σημάνει στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου οι… λιλιπούτειοι καρναβαλιστές θα κατευθυνθούν προς το δημαρχείο της Πάτρας. 

Εκεί, θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων και θα ακολουθήσει ο παραδοσιακός πλέον σοκολατοπόλεμος. 

Στις 20:00 το βράδυ θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου Α΄ η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού  που φέτος έχει θέμα «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις».

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με ορχήστρες και συγκροτήματα που θα δώσουν τον τόνο του κεφιού για να ξεκινήσει το καρναβάλι με τους καλύτερους οιωνούς. 

Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, βασίζεται σε μια ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρου Τσακίρη, ο οποίος έχει την σκηνοθετική επιμέλεια.

Η κινηματογράφηση των βίντεο έγινε από τον Παναγιώτη Φαφούτη και οι χορογραφίες είναι του Χρήστου Γιαννόπουλου.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», μέλη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης θα αρχίσει και το 54ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού.

Η αυλαία του Καρναβαλιού πέφτει στις 10 Μαρτίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top