Δίκη Ζαφειρόπουλου: Δεν πήγα με σκοπό να τον σκοτώσω

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός

ζαφειροπουλος δικη

Στην αποδοχή της κατηγορίας μόνο ως προς τον πυροβολισμό, αλλά όχι ως προς το αποτέλεσμα προχώρησε ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος Αλβανός, που φέρεται τη Δευτέρα να σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπέρ Μπάκο, δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά για αυτο της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. «Αποδέχομαι την κατηγορία, αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά. 

Κορυδαλλός: «Τον σκότωσα γιατί μου είπε να του βάλω τις παντόφλες»

Σφαγιάστηκε σαν αρνί ο Αλβανός κρατούμενος- Αντιδρούν οι σωφρ. υπάλληλοι

Οπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός, δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Εκτέλεση Μπάκο: Συμβόλαιο θανάτου με φόντο τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Στον εισαγγελέα οι κρατούμενοι που έσφαξαν συγκρατούμενό τους

Από την ακροαματική διαδικασία, η οποία διενεργήθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου αλλά και πλήθος φίλων και συναδέλφων να βρίσκονται εμφανώς συγκινημένοι στη δικαστική αίθουσα, απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, που κρατούνται για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και μάρτυρας για τον οποίο είχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει. 

Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους. 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top