Κορυδαλλός: «Τον σκότωσα γιατί μου είπε να του βάλω τις παντόφλες»

Τι εξετάζουν οι αρχές

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Οι αρχηγικές τάσεις που εμφάνισε ο Αρμπέρ Μπάκο όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, φαίνεται ότι ήταν η αιτία για την άγρια δολοφονία του μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων. 

Σύμφωνα με τις ομολογίες των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του μακελάρη της Νίκαιας, ο Μπάκο, ο οποίος θεωρείται και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου, είχε τον συγκατηγορούμενό του ως υπηρέτη. 

Στον εισαγγελέα οι κρατούμενοι που έσφαξαν συγκρατούμενό τους

Εκτέλεση Μπάκο: Συμβόλαιο θανάτου με φόντο τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ο ίδιος ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι έσφαξε με μαχαίρι τον συγκατηγορούμενό του γιατί του ζήτησε να του βάλει τις παντόφλες. 

Σφαγιάστηκε σαν αρνί ο Αλβανός κρατούμενος- Αντιδρούν οι σωφρ. υπάλληλοι

Ωστόσο, η εφημερίδα Καθημερινή επικαλούμενη πηγές με γνώση όσων γίνονται στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η δολοφονία του Μπάκο να ήταν προσχεδιασμένη, συνδέοντας τη δολοφονία με προσπάθειες παλιών «φίλων» και συνεργών του να πάρουν τα ηνία της αλβανικής μαφίας στη χώρα. 

Οι πηγές αυτές βασίζουν μάλιστα την εκτίμηση αυτή στο γεγονός ότι η δολοφονική επίθεση στον Μπάκο ξεκίνησε στο κελί, όπου τις τελευταίες οκτώ ημέρες κρατούνταν εκτός από τους δύο δολοφόνους του κι ένας ακόμα κακοποιός, ο οποίος κατηγορείται επίσης για ηθική αυτουργία στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου. 

Υποστηρίζουν τέλος ότι με το να δολοφονήσουν τον Μπάκο στο διάδρομο της Ε΄ Πτέρυγας έδειξαν την ισχύ τους στους υπόλοιπους κρατουμένους και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Η δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγα λεπτά μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού, ενόψει της δίκης που ξεκινάει σήμερα για τη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο Μπάκο μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς τους κατηγορούνται ότι έδωσαν την εντολή της εκτέλεσης στον Αλβανό, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. 

Ο Αλβανός βαρυποινίτης έφερε δύο βαθιά τραύματα στον λαιμό και στο κεφάλι και πολλά μικρότερα σε άλλα σημεία του σώματός του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top