Σφαγιάστηκε σαν αρνί ο Αλβανός κρατούμενος- Αντιδρούν οι σωφρ. υπάλληλοι

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της

Επίθεση σε στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπολύει η ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων, με αφορμή τον φόνο Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θέτουν μια σειρά από ερωτήματα, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των φυλακών. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Γραμματείς, Συντονιστές, Επιθεωρητές και λοιποί ανερυθρίαστοι Φαρισαίοι της Μεσογείων και της πολιτικής των «ανοιχτών» κατά τα άλλα φυλακών και της κορδέλας, αυτές είναι οι φυλακές σας. Καμαρώστε τες. 

Θλιβόμαστε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη σαν αρνί από συγκρατουμένους του στο Κατάστημα Κράτησης 1 του Κορυδαλλού.

Οι φυσικοί αυτουργοί μετά από κάθε γεγονός που συμβαίνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μερικώς ή ολικώς αποκαλύπτονται. Αυτούς που με την πολιτική τους λειτουργούν σαν οιονεί ηθικοί αυτουργοί εμείς τους ξέρουμε από πριν και με τα κατά καιρούς δελτία τύπου της Ομοσπονδίας μας, έχουμε αναφερθεί σε αυτούς επανειλημμένως και έχουμε ενημερώσει τους πάντες για τα πάντα. 

Από όποια μεριά και αν χυθεί αίμα είναι ανθρώπινο αίμα και εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ως προς αυτό. Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποιος έχει σειρά; Ποιος θα είναι ο επόμενος; 

Μακάρι να ήμασταν κακοί μάντεις αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως μάντεις κακών.

Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12; Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού  το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του; Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο; Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης; 

Ναι τα γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Τους τα έχουμε πει επανειλημμένως και τα έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν επιτέλους κάποιοι τις ιδεοληψίες τους και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους;

Υ.Γ.: Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή!"

Δολοφόνησαν κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού

Υπενθυμίζεται ότι νεκρός βρέθηκε σήμερα μέσα στην Ε΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού κρατούμενος, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Χανίων. 

Ο Αλβανός Άλμπερ Μπάκο, είχε ανοίξει πυρ και είχε τραυματίσει 14 άτομα σε μπαρ στο Μικρολίμανο το 2014, ήταν κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικηγόρου Αντωνόπουλου (ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στις υποθέσεις της Energa και της Hellas Power).

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top