Μπαράζ φακέλων με ύποπτη σκόνη στο Πολυτεχνείο και σε άλλα ιδρύματα

Τελευταίο κρούσμα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνούν οι αρχές το περιστατικό με τον ύποπτο φάκελο που στάλθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιστολές με ύποπτη σκόνη εστάλησαν επίσης σε άλλα τέσσερα ιδρύματα. 

Συγκεκριμένα άγνωστοι έστειλαν φακέλους με λευκή σκόνη στο Πολυτεχνείο, στα Πανεπιστήμια της Κρήτης και της Κέρκυρας αλλά και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας έχει σημάνει συναγερμός μετά από ενημέρωση από την Πρυτανική Αρχή για περίεργο δέμα.Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Και σε αυτές τις περπτώσεις ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία απομάκρυνσης των φακέλων από ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ειδικούς του «Δημόκριτου» στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, οι οποίοι προχώρησαν σε ασφαλή περισυλλογή των φακέλων και στη μεταφορά τους στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Τέλος οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο δεν νοσηλεύτηκαν προληπτικά, όπως έγινε στη Μυτιλήνη. 

Ο ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ένας ύποπτος φάκελος που επίσης περιείχε ύποπτη σκόνη και φυλλάδια, τα οποία έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

Ο φάκελος είχε Ινδό αποστολέα και παραλήπτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Ο χώρος του Πανεπιστημίου αποκλείστηκε, ώστε να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ έφτασε στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του Δημόκριτου.

Το κλιμάκιο, μαζί με τους ειδικούς του «Δημόκριτου», παρέλαβε τον φάκελο με το άγνωστο περιεχόμενο.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών ανεστάλη επ’ αόριστον. 

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον, όλοι καλά στην υγεία τους. 

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top