Στα λευκά η Αττική: "Παρέλυσαν" οι συγκοινωνίες - "Παγοδρόμια" οι δρόμοι

Ελβετία θύμιζε το κέντρο της Αθήνας

Στα «λευκά» ξύπνησαν οι κάτοικοι της Αττικής, καθώς ο «Τηλέμαχος» έδειξε τα κοφτερά δόντια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τη σφοδρή χιονόπτωση προκλήθηκαν προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παγοδρόμια και οι συγκοινωνίες παρέλυσαν. Πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες από το χιονισμένο κέντρο της Αθήνας.  

Η εικόνα ενός νεαρού να κάνει σνόουμποοντ σε πεζοδρόμιο, στου Ζωγράφου, μοιάζει εξωπραγματική. Κι ώμος το κέντρο της Αθήνας, σήμερα το πρωί, θύμιζε Ελβετία! 

Είναι 10.30 το πρωί. Μπορεί ο ήλιος να βγήκε, ωστόσο το χιόνι έφτασε μέχρι την Ακρόπολη. Στη Διονυσίου Αρεπαγίτου παγετός.

Αντικρίζοντας κανείς τα παιδιά να ετοιμάζονται για  χιονοπόλεμο στην καρδιά της πρωτεύουσας, νομίζει ότι ονειρεύεται.  

Μαζί με ολόκληρη την Αττική ...πάγωσαν και οι συγκοινωνίες 

Το τρένο φτάνει μέχρι στο σταθμό Ειρήνη Από δω και πέρα η ταλαιπωρία των επιβατών ξεκινά καθώς δεν υπάρχουν λεωφορεία αλλά ούτε και ταξί προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. 

Στην Κηφισιά κάποιοι το ριξαν στο διάβασμα, προκειμένου να περάσει η... ατελείωτη ώρα αναμονής για το τρένο που δεν έρχεται.

Στον ηλεκτρικό σταθμό της Κηφισιάς κάποιοι επιβάτες περιμένουν από τις 6.30 το πρωί , δηλαδή περισσότερο από 3 ώρες Τρένα δεν περνούν εξαιτίας του πάγου και για κάποιους δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να πάνε στις δουλειές τους

Στις Δημόσιες υπηρεσίες - βλέπε ΕΟΠΥΥ και ΔΕΗ -κάποιοι εργαζόμενοι - επ.... ευκαιρία χιονιά-  δεν έφτασαν ποτέ  στο πόστο τους.

Μέχρι και οι Εύζωνες πάγωσαν στο Σύνταγμα  

Αποκορύφωμα της κατάστασης που δημιούργησε ο χιονιάς στην καρδιά της Αθήνας, ήταν πως χθες το βράδυ η αλλαγή φρουράς στο φυλάκιο μπροστά από τη Βουλή έγινε με... τζιπ, προκειμένου οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος.

Οι Αθηναίοι είδαν άσπρη μέρα, ήρθαν όμως και αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις Το πρωί για αρκετές ώρες έκλεισε και η Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το γήπεδο της Καισαριανής στο ύψος της Κατεχάκη. 

Ο κεντρικός δρόμος που συνδέει την Κυψέλη με το Γαλάτσι έχει μετατραπεί σε παγοδρόμιο. Σε κάθε πάτημα φρένου τα αυτοκίνητα...πατινάρουν.Ο Δήμαρχος Γαλάτσίου βγήκε περιπολία με το... παπάκι!

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι εργαζόμενοι του Δήμου δίνουν τη μάχη προκειμένου να κάνουν τα αυτονόητα , να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ο περιφερειακός Γαλατσίου Κυψέλης έχει μετατραπεί σε παγοδρόμιο. Πολλοί οδηγοί έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους. Όπως λένε θα επιστρέψουν να τα πάρουν όταν λιώσουν οι πάγοι. 

Το παράδοξο καιρού έφτασε μέχρι το Παλαιό Φάληρο, καθώς το το ‘στωσε ακόμα και στην παραλία! Ωστόσο κάποιοι ατρόμητοι χειμερινή κολυμβητές είπαν να ρίξουν τη βουτιά τους στην παγωμένη θάλασσα! 

Ο Τηλέμαχος έδειξε τα δόντια του και στο Μαρούσι . Ο πως βλέπετε το χιόνι ξεπέρασε του 10 πόντους  

Παρόμοιες οι εικόνες στην Πεύκη και το Χαλάνδρι.

9.00 το πρωί. Στα στενά του Χαλανδρίου δεν βλέπεις να κινούνται ούτε αυτοκίνητα, ούτε πεζοί . Οι δρόμοι θυμίζουν παγοδρόμιο. Για να κινηθεί κάποιος χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό. 

Σε ένα δρόμο στον Άγιο Στέφανο, το γκρέιντερ δεν έχει περάσει ακόμη , τα πάντα είναι καλυμμένα από χιόνι και οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top