Ένας 20χρονος πίσω από την κυβερνοεπίθεση-σοκ στη Γερμανία

Θύμα του η Άνγκελα Μέρκελ και εκατοντάδες αξιωματούχοι

γερμανια συλληψη

Στη σύλληψη ενός 20χρονου προχώρησε η γερμανική αστυνομία, με την κατηγορία ότι βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις των προηγούμενων ημερών σε εκατοντάδες πολιτικούς αξιωματούχους και άλλες προσωπικότητες.

Μεταξύ των θυμάτων του 20χρονου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, πολλοί υπουργοί της, όπως επίσης δημοσιογράφοι και προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος.

Η σύλληψη του νεαρού, στο σπίτι του στην περιοχή της Φρανκφούρτης, έγινε την Κυριακή, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Der Spiegel αποκάλυψε παράλληλα στον ιστότοπό του ότι πρόκειται για έναν απόφοιτο που ενήργησε μόνος και ομολόγησε την πράξη του. Επίσης πρόσθεσε ότι αυτός ζει με τους γονείς του και «δεν είχε συνειδητοποιήσει όλες τις συνέπειες της πράξης του».

Το χρονικό των κυβερνοεπιθέσεων που έκαναν άνω-κάτω τη Γερμανία

Οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν την Παρασκευή τη δημοσιοποίηση μέσω λογαριασμού στο Twitter των προσωπικών ή επαγγελματικών δεδομένων περίπου χιλίων πολιτικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πολλοί υπουργοί της, αλλά και δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος.

Ωστόσο δεν διέρρευσε καμία υπερευαίσθητη πληροφορία, εκτός από επαφές, διευθύνσεις, και συνομιλίες στο ίντερνετ, όπως επίσης ταυτότητες και επιστολές.

Όσον αφορά τη Μέρκελ, η διαρροή αυτή αφορούσε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ήταν ήδη κατά το ήμισυ δημοσιευμένες και link για επιστολές που της είχαν απευθύνει.

Αρχικά ορισμένοι ειδικοί υποπτευόντουσαν ότι κάποιοι από τους κύκλους της ακροδεξιάς υπέκλεψαν τους κωδικούς πρόσβασης για να μπουν στους ιδιωτικούς λογαριασμούς των προσωπικοτήτων αυτών.

Αυτοί είχαν στηριχθεί στο γεγονός ότι η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι το μόνο από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα που κανένας εκλεγμένος του δεν αποτέλεσε στόχο αυτής της κυβερνοεπίθεσης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top