Τον απήγαγαν και τον σκότωσαν - Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 2 μήνες

Στα τέλη Αυγούστου 2017 εντοπίστηκε το πτώμα του εξαφανισθέντος

Χειροπέδες

Τα πέντε άτομα που απήγαγαν τον Ιούλιο του 2017 έναν νεαρό από τη Λακόπετρα ζητούσαν λύτρα από τον πατέρα του για να τον απελευθερώσουν. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 2 μήνες και είχαν τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προέκυψε ότι στις 04/07/2017 και ώρα 20.30, ο εξαφανισθείς οδηγούσε το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση από Πάτρα προς Λάππα, με συνοδηγό κάποιον ομοεθνή του, μέχρι την ώρα που χτύπησε το κινητό του και του ζητήθηκε να πραγματοποιήσει τη μεταφορά ομοεθνών του έναντι αμοιβής. Το θύμα τελικώς συμφώνησε να παραλάβει τρία άτομα για το δρομολόγιο από Λάππα προς Λακόπετρα έναντι του ποσού των 20 ευρώ. Στις 04/07/2017 και ώρα 22.00 έτερος ομοεθνής του είδε τα θύμα στο Λάππα με το αυτοκίνητό του και ως επιβάτες σε αυτό τρεις άνδρες από το Πακιστάν, συνομίλησε μαζί του και εκείνος του ανέφερε ότι θα τους μετέφερε στη Λακόπετρα και θα επέστρεφε. Τότε ήταν που εθεάθη για τελευταία φορά το θύμα.

Στις 05/07/2017, και ενώ το θύμα δεν είχε επιστρέψει ακόμα στο σπίτι του,και το κινητό του ήταν κλειστό, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του σταθμευμένο, ξεκλείδωτο με τα κλειδιά επάνω στη μίζα, μη φέροντας ίχνη έρευνας ή οποιοδήποτε άλλο ίχνος που να οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια, ενώ το κινητό του έλειπε και δεν ανευρέθη.

Η Υποδιέυθυνση Ασφάλειας Πατρών, εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης, αιτήθηκε από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να γνωρίσουν το στίγμα των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιούσε το θύμα, και να γίνει άρση του απορρήτου.

Την 1/8/2017 και ενώ δεν υπήρχε καμία εξέλιξη στην υπόθεση, ο πατέρας του θύματος αναφέρει ότι δέχεται κλήσεις στο Πακιστάν όπου διαμένει, στις οποίες άγνωστοι του ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση του γιου του, τον οποίο έχουν απαγάγει. Εκείνος προβαίνει στην κατάθεση των χρημάτων, φοβούμενος για τη ζωή του γιου του, ενώ ταυτόχρονα ζητάει να τον ακούσει στο τηλέφωνο για βεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός.

Τελικά, στα τέλη Αυγούστου 2017, εντοπίστηκε το πτώμα του εξαφανισθέντος σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την αρχή του καναλιού αποστράγγισης, πλησίον του νεκροταφείου της Λακόπετρας, και στον πυθμένα αυτού, σε εμβρυική κατάσταση και προχωρημένη αποσύνθεση.

Από τα συλλεχθέντα στοιχεία της Ασφάλειας, σε συνδυασμό με τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων, προέκυψε ότι 5 άτομα ήταν υπεύθυνα για την οργάνωση της απαγωγής και ανθρωποκτονίας του θύματος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, καταδίκασε σε 22,5 χρόνια κάθειρξης τους 5 κατηγορουμένους, αποφεύγοντας να επιβάλλει την εσχάτη των ποινών, δηλαδή τα ισόβια, και αναγνώρισε σε όλους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Γλύκας Ιωάννης και Καπλανίδου Ευαγγελία δήλωσαν ότι σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση όπως η συγκεκριμένη, η αποφυγή της επιβολής των ισοβίων, η οποία επετεύχθη με την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 84 παρ 2ε ΠΚ,  μας καθιστά ιδιαίτερα ικανοποιημένους.

της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top