«Βούλιαξαν» από χιόνι και… κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα

Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν σκι, καλό φαγητό και μοναδική θέα

Άσπρη μέρα ξημέρωσε στα χιονοδρομικά της χώρας.

Από το Φαλακρό Δράμας μέχρι τα Καλάβρυτα, τα βουνά ντύθηκαν στα λευκά, χαρίζοντας χαμόγελα στους πολλούς επισκέπτες και  τους επιχειρηματίες. Μάλιστα, πολλά εξ αυτών ήδη έχουν ετοιμάσει ιδιαίτερα happenings για την Πρωτοχρονιά.

«Έχουμε αρκετό χιόνι, από τη μέση και πάνω. Δουλεύει πίστα αρχαρίων για νέους χιονοδρόμους, πίστα για έλκηθρα και snow mobile» λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR o Λεωνίδας Σπυρόπουλος, Διευθυντής Χιονοδρομίου Κέντρου Καλαβρύτων.

Στο χιονοδρομικό Πισοδερίου Βίγλας στη Φλώρινα το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους. Λεπτό δεν σβήνουν τα τζάκια, ούτε και οι φούρνοι …  

«Η κουζίνα της Φλώρινας είναι πολύ ωραία. Από παραδοσιακές πίτες, φασόλια, τα κεμπάπ της Φλώρινας και όλα τα κρέατα είναι τοπικά και είναι κάτι το ιδιαίτερο» τονίζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Αναστάσιος Τόττης, υπεύθυνος του χιονοδρομικού

Γεμάτο από κόσμο ήταν και το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό της Δράμας.

Εκεί, το πρωί οι τουρίστες ανεβαίνουν στο χιονοδρομικό στο Φαλακρό για σκι, παιχνίδια και ζεστά ροφήματα και το βράδυ συναντούν νεράιδες, ξωτικά και καλικάντζαρους στην Ονειρούπολη.

Φυσικά, παραμυθένιο ήταν το σκηνικό και στο Παρνασσό.

Μικροί και μεγάλοι σκιέρ έκαψαν θερμίδες στο βουνό, χαλάρωσαν με σπα και πήραν δυνάμεις στις γραφικές ταβέρνες της Αράχοβας.

«Ο τόπος φημίζεται για την προβατίνα και για τα παϊδάκια, αλλά σίγουρα και το γουρουνάκι ολόκληρο στη γάστρα και το κοκοράκι επίσης με τις χυλοπίτες, το Αραχωβίτικο» λέει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Μιχάλης Νιότης, γενικός διευθυντής ξενοδοχείου της περιοχής.

Ελβετία θυμίζει, τέλος, το σκηνικό στα Τρία Πέντε Πηγάδια στην Ημαθία, όπου εκεί κάνει πολύ δουλειά το… τεχνητό χιόνι!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top