Οι εργαζόμενοι της «Καθημερινής» στο πρωτοσέλιδο – Τι μήνυμα στέλνουν

Ποιοι είναι οι δύο βασικοί ύποπτοι της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Δείτε στο video τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ για τους δύο βασικούς υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης επικαλούμενος πηγές της ΕΛ.ΑΣ

«Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η «Καθημερινή», μία μέρα μετά τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε κανονικά σήμερα, με πρωτοσέλιδο τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα στα γραφεία της «Καθημερινής», τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την έκρηξη της βόμβας.

Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει:

«Η φωτογραφία χθες το απόγευμα στην αίθουσα σύνταξης της Κ, είναι η απάντησή μας σε εκείνους που επιχείρησαν να πλήξουν την ενημέρωση, την πολυφωνία, την ίδια τη δημοκρατία, με τη βομβιστική επίθεση εναντίον του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας και ο ΣΚΑΙ. Γιατί το κτίριο είναι πρωτίστως οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό. Η εφημερίδα μας συμπλήρωσε προ ημερών τα 30.000 φύλλα. Πολλά εκδόθηκαν υπό αντίξοες συνθήκες. Συνεχίζουμε...»

Αυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Μάρα Ζαχαρέα: «Είμαστε όλοι ΣΚΑΪ»

Το σημείο όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Φωτογραφία: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi

Ο «ξανθός» και ο «σγουρομάλλης» οι βασικοί ύποπτοι της επίθεσης

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός», έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων, τα οποία είχαν βρεθεί τον Νοέμβριο του 2017 σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας. 

Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Νέα απειλή για βόμβα στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή

Η ανακοίνωση της «Καθημερινής» για τη βόμβα

Έως επτά οι δράστες της επίθεσης – Χρησιμοποίησαν δύο οχήματα

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ έλαβαν μέρος πέντε έως επτά άτομα και δύο αυτοκίνητα.

Τρία πρόσωπα υπολογίζεται ότι αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, η οποία τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τουλάχιστον επτά κιλά δυναμίτιδας και άλλες εκρηκτικές ύλες στο κιγκλίδωμα της λεωφόρου Εθνάρχου Μακαρίου, μπροστά στο κτήριο του ΣΚΑΪ.

Ακόμα δύο άτομα πραγματοποίησαν τα ισάριθμα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ιστότοπο zougla και στον ΑΝΤ1. Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και το σήμα τους καταγράφηκε κοντά στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή μακριά από το σημείο της έκρηξης στο Νέο Φάληρο.

Ακόμα ένας ή δύο ακόμα τρομοκράτες εκτιμάται πως αποτελούσαν την ομάδα στήριξης, η οποία μάλλον επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ώστε να διαφύγουν αφότου εγκατέλειψαν το όχημα κρούσης στα άνω Πετράλωνα.

Το εγκαταλελειμμένο όχημα, μάρκας Opel και χρώματος μαύρου, βρέθηκε πυρπολημένο και πρόχειρα σταθμευμένο στο μέσο του δρόμου, στις οδούς Αρκάδων και Ανθείου. Το δεύτερο όχημα διαφυγής με το προσωπικό υποστήριξης πιστεύεται ότι βρισκόταν κοντά εκεί ώστε να παραλάβει τους βομβιστές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή ώστε να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα. Το πρώτο ΙΧ μελετάται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top