Αυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Τι μετέδωσε ο σταθμός για τα δύο αταυτοποίητα πρόσωπα

Πληροφορίες για τους δύο βασικούς υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στις 01:55 και στις 01:57. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν, εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Επίθεση στον ΣΚΑΪ: Τουλάχιστον 3 άτομα στο βαν με τη βόμβα

Μάρα Ζαχαρέα: «Είμαστε όλοι ΣΚΑΪ»

Νέα απειλή για βόμβα στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού που δέχτηκε τη βομβιστική επίθεση. Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός». Τα δύο άτομα έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων, τα οποία είχαν βρεθεί τον Νοέμβριο του 2017 σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας. 

Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Έως επτά δράστες και δύο οχήματα

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ έλαβαν μέρος πέντε έως επτά άτομα και δύο αυτοκίνητα.

Τρία πρόσωπα υπολογίζεται ότι αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, η οποία τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τουλάχιστον επτά κιλά δυναμίτιδας και άλλες εκρηκτικές ύλες στο κιγκλίδωμα της λεωφόρου Εθνάρχου Μακαρίου, μπροστά στο κτήριο του ΣΚΑΪ.

Ακόμα δύο άτομα πραγματοποίησαν τα ισάριθμα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ιστότοπο zougla και στον ΑΝΤ1. Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και το σήμα τους καταγράφηκε κοντά στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή μακριά από το σημείο της έκρηξης στο Νέο Φάληρο.

Ακόμα ένας ή δύο ακόμα τρομοκράτες εκτιμάται πως αποτελούσαν την ομάδα στήριξης, η οποία μάλλον επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ώστε να διαφύγουν αφότου εγκατέλειψαν το όχημα κρούσης στα άνω Πετράλωνα.

Το εγκαταλελειμμένο όχημα, μάρκας Opel και χρώματος μαύρου, βρέθηκε πυρπολημένο και πρόχειρα σταθμευμένο στο μέσο του δρόμου, στις οδούς Αρκάδων και Ανθείου. Το δεύτερο όχημα διαφυγής με το προσωπικό υποστήριξης πιστεύεται ότι βρισκόταν κοντά εκεί ώστε να παραλάβει τους βομβιστές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή ώστε να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα. Το πρώτο ΙΧ μελετάται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top