Δυναμιτίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ - Οι δηλώσεις Τσίπρα

Αναδίπλωση για τους «Μακεδόνες του Εξωτερικού»

Συνεχίζει τις παλινωδίες ο Ζάεφ, ο οποίος με προκλητικό τρόπο διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα προσαρτήσει την Ελλάδα, αλλά στόχος του είναι μόνο τα ανοιχτά σύνορα. Την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός σε άρθρο του επισημαίνει ότι τα εθνικά θέματα δεν αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων.

Κομάντο της Σκοπιανής αστυνομίας εισέβαλαν νύχτα σε σπίτια μελών του ΒεΜεΡο, πολιτικών αντιπάλων του Ζάεφ. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να σπάσει το μέτωπο των διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Το πρόσχημα για τι νυχτερινές ενέργειες της αστυνομίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των πολιτών. Σύμφωνα με το σκοπιανό υπουργείο Εσωτερικών: «Αναλαμβάνονται διάφορες δράσεις, αλλά καμία δεν είναι υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα αλλά αποκλειστικά για την επιβολή κυρώσεων σε ορισμένες εγκληματικές δραστηριότητες»   

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ακολουθεί την τακτική ένα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω, ανάλογα με το ακροατήριο του κάθε φορά και βέβαια ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών. «Δεν έχουμε φιλοδοξία να προσαρτήσουμε την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία ή την όποια άλλη γειτονική χώρα. Μοναδική μας φιλοδοξία είναι να ανοίξουμε τα σύνορα» δηλώνει.

«Αυτή είναι η πάγια σλαβική επιδίωξη από το 1843 ελέω τσαρικής Ρωσίας μέχρι τα 1908 κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου και στα νεότερα χρόνια. Ποια; H έξοδος στην θερμή θάλασσα του Αιγαίου. Για αυτό και αυτές οι δηλώσεις και αυτά τα σχέδια, τα οποία δεν τα κρύβουν πλέον αλλά τα λένε ξεκάθαρα σε όλους» είπε τηλεφωνικά στο STAR o Μιχάλης Χρυσανθόπουλος από τη Παμμακεδονική ένωση Μ.Α  - Ελλάδας  - Αυστραλίας.

Α. Τσίπρας «Λύνουμε τα εθνικά μας θέματα υπό το πρίσμα των συμφερόντων μας και μόνο!» 
Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά θέματα υπό το πρίσμα τρίτων.«Αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας θέματα και εργαζόμαστε για την επίλυσή τους, υπό το πρίσμα των εθνικών μας συμφερόντων και μόνο» έγραψε.

Συμφωνία πάση θυσία θέλει ο Ντιμιτρόφ
Περισσότερο συγκρατημένος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να προχωρήσει η συμφωνία. Όπως δήλωσε: «Θα είναι επιζήμιο για την ΠΓΔΜ να μην προχωρήσει η συμφωνία»

Αναδίπλωση Σκοπίων για τους «Μακεδόνες του Εξωτερικού» 
Μετά τις παλινωδίες του Ζάεφ η σκοπιανή πλευρά φαίνεται να υποχωρεί σε κρίσιμα ζητήματα της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τροποποιηθεί ο όρος «Μακεδόνες του εξωτερικού» σε «απόδημους».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top