Ρόδος: Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη των δύο νεαρών

Η κατάθεση "κλειδί" από κολλητή φίλη της φοιτήτριας

Μια κατάθεση αποτέλεσε το «κλειδί» που «ξεκλείδωσε» το μυστήριο των δραστών πίσω από την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Κολλητή φίλη της Ελένης, η οποία ήταν και συμφοιτήτριά της κατέθεσε στους αξιωματικούς του Λιμενικού όλα όσα της είχε εκμυστηρευτεί η άτυχη κοπέλα για τον 19χρονο, τον οποίο είχε γνωρίσει τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου». 

Σπαραγμός στην κηδεία της 21χρονης Ελένης - Το τελευταίο αντίο

«Η Ελένη είχε πρόσφατα γνωρίσει έναν 19χρονο με καταγωγή από την Αλβανία. Την Τρίτη μιλούσαμε στο τηλέφωνο, όταν χτύπησαν την πόρτα. Την ρώτησα ποιος είναι και μου απάντησε ότι είναι το παιδί που της στέλνει μηνύματα, εννοώντας τον 19χρονο, με τον οποίο είχαν αναπτύξει στενή σχέση τελευταία», κατέθεσε η φίλη της 21χρονης. 

Η Ελένη της είπε ότι θα πήγαιναν για σουβλάκια, έκλεισαν το τηλέφωνο και από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν τα ίχνη της. 

«Μου είπε ότι ο 19χρονος την κυνηγούσε και ότι η ίδια δεν είχε δεθεί ποτέ στο παρελθόν με κανέναν. Επίσης μου είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν της άρεσε καθόλου η ζωή της στη Ρόδο. Τον τελευταίο καιρό είχε απομακρυνθεί από όλους και πιστεύω δεν ένιωθε καλά», συνέχισε η κοπέλα. 

Ρόδος: Ομολόγησαν οι δύο δολοφόνοι της 21χρονης φοιτήτριας

Αναγνώρισε μάλιστα τον 19χρονο από φωτογραφίες που της έδειξαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, ενώ τους είπε ότι η Ελένη της είχε πει πως ο νεαρός θα την έπαιρνε από το σπίτι της με ένα άσπρο βανάκι. 

Ρόδος: Διώξεις για ανθρωποκτονία και βιασμό και στους δύο κατηγορούμενους

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τους αξιωματικούς στον νεαρό Αλβανό, ο οποίος και ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της 21χρονης, αλλά και στον φίλο του από τη Ρόδο, ο οποίος όμως αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα. 

Δολοφονία φοιτήτριας: «Μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο»

Την ίδια ώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την εκπομπή, έχει εντοπίσει τα δύο άτομα που κατέκλυσαν το προφίλ της 21χρονης στο Facebook με ρατσιστικά σχόλια και θα τους ασκηθεί δίωξη βάσει του αντιρατσιστικού νόμου. 

"Οι άντρες φοβούνται ότι οι γυναίκες θα γελάσουν μαζί τους , οι γυναίκες φοβούνται ότι οι άντρες θα τις σκοτώσουν"

Γι' άλλη μια φορά η φράση της Margaret Atwood αντηχεί εκκωφαντικά στην ατμόσφαιρα: "Οι άντρες φοβούνται ότι οι γυναίκες θα γελάσουν μαζί τους (δηλαδή θα τους απορρίψουν), οι γυναίκες φοβούνται ότι οι άντρες θα τις σκοτώσουν".

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών σχεδόν το 50% των γυναικών θυμάτων ανθρωποκτονίας διεθνώς το 2012, δολοφονήθηκαν από ερωτικούς συντρόφους ή από μέλη της οικογένειάς τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες θύματα ανθρωποκτονιών είναι μικρότερο από 6% για τον ίδιο χρόνο.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από 16 χώρες της Λατινικής Αμερικής 2.554 γυναίκες δολοφονήθηκαν το 2017, πυροδοτώντας το Κίνημα Ni Una Menos (Ούτε Μια Λιγότερη) που αυτοπροσδιορίζεται ως μια συλλογική κραυγή ενάντια στην αντρική βία. Μια βία που υποδαυλίζεται και αναπαράγεται τόσο από την κουλτούρα του βιασμού, όσο και από την τοξική αρρενωπότητα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top