Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής

Απίστευτο μπέρδεμα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του λαθρεμπορίου χρυσού

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου του Star

Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρθηκε την Τετάρτη ο γνωστός ενεχυροδανειστής που εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, παρά το γεγονός ότι η δικογραφία εμφάνισε απίστευτα κενά που οδήγησαν στην πτώση του κατηγορητηρίου για τον ίδιο και άλλα επτά άτομα. 

Ωστόσο, προέκυψε κόντρα εισαγγελέα και ανακριτή, με αποτέλεσμα και οι οχτώ να μείνουν στη φυλακή. 

Κύκλωμα χρυσού: Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών αρχών

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μεταφέρθηκε από το Μεταγωγών στις φυλακές Ναυπλίου, μιας και στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο δεν είχε φτάσει το αποφυλακιστήριό του. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα είναι τελικά αυτό που θα αποφασίσει για την προφυλάκιση ή όχι των οχτώ κατηγορουμένων για το κύκλωμα χρυσού.

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή

Έντονη ήταν η αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης του ενεχυροδανειστή, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την απόφαση του εισαγγελέα

Ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως πλέον για την απελευθέρωσή του ενεχυροδανειστή σε αυτό το δικονομικό στάδιο η ανακρίτρια «είναι η μόνη αρμόδια να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης μελετούν την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας και αντικείμενό της θα είναι η άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. 

Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top