Εισαγγελέας για Ζακ Κωστόπουλο: "Ο θάνατος οφείλεται και στα χτυπήματα"

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο 

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην οδό Γλαδστώνος, την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής αποδίδει στους αστυνομικούς ότι έπληξαν τον 33χρονο με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο 

«Συνέπεια των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω», υποστήριξε ο εισαγγελέας. 

Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι αστυνομικοί 

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Το χρονικό 

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από συμπλοκή με τον ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου στην πλατεία Κάνιγγος. Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε  ότι ο 33χρονος μπήκε στο κατάστημά του για να το ληστέψει. 

Τότε, αποτροπιασμό είχε προκαλέσει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και έδειχνε τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος έπεφτε νεκρός, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον ιδιοκτήτη κι έναν ακόμα άνδρα που τον κλωτσούσαν στο κεφάλι και στο σώμα για να τον απωθήσουν. 

Ποιος ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος 

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν drag queen, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και είχε δηλώσει ότι ήταν οροθετικός. 

Αρχικά, αυτόπτες μάρτυρες είχαν πει ότι ο νεαρός μπήκε στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος για να ληστέψει και ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. επήρεια ναρκωτικών. Ωστόσο υπήρξαν μάρτυρες που υποστήριξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα για να ξεφύγει από καυγά που είχε ξεσπάσει σε διπλανό κατάστημα. 

Στην πορεία απεδείχθη από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι ο 33χρονος δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών όταν συνέβη η συμπλοκή στο κοσμηματοπωλείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top