«Αντίο» Ράλι Ακρόπολις: Δε θα γίνει για πρώτη φορά μετά από 67 χρόνια

Απομακρύνθηκε και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι

Γραμμή αφετηρίας στο ράλι Ακρόπολις 2018

Ένα από τα διεθνή σύμβολά της, με το οποίο έγινε γνωστή σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου τις προηγούμενες δεκαετίες, χάνει η Ελλάδα.

Για πρώτη φορά μετά 67 χρόνια, το Ράλι Ακρόπολις, ο διάσημος αυτός παγκοσμίως αγώνας αυτοκίνητου δε θα πραγματοποιηθεί καθόλου.

Έχοντας ξεπέσει κυριολεκτικά το 2014, από ένας εκ των σημαντικότερων αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτου (World Rally Championship-WRC) σε περιφερειακό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (European Rally Championship-ERC), φέτος αποβλήθηκε και από αυτό.

«Ο,τι είναι το γκραν πρι του Μονακό για τη Formula 1, ήταν το Ράλι Ακρόπολις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκίνητου», εξηγούν βετεράνοι οδηγοί αγώνων με πολλές διεθνείς συμμετοχές.

Οι λόγοι είναι πολλοί και περιλαμβάνουν, ανάλογα με το ποια πλευρά τους απαριθμεί, τη διαχρονική απουσία ευκρινούς και ουσιαστικής στήριξης από την πολιτεία, οικονομικές δυσχέρειες και ασυνεπή εξόφληση υποχρεώσεων προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), φθίνουσα στήριξη από χορηγούς, ολοένα και χειρότερες διοργανώσεις τα τελευταία έτη, που απομάκρυναν αγωνιζομένους και, κυρίως, υποστηρικτές και απουσία μιας προβεβλημένης προσωπικότητας που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τόσο οικονομικούς πόρους όσο και πολιτική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές είναι οι ομάδες που διαφήμιζαν ιδιαίτερα τις διακρίσεις τους στα ελληνικά χώματα. Και αυτό γιατί το Ράλι Ακρόπολις είναι εμβληματικό και γεμάτο προκλήσεις λόγω της μορφολογίας του ελληνικού εδάφους.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), μετά την προ ολίγων ημερών απομάκρυνση της χώρας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε σχετική ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το 2019, «έτος ανασύνταξης για το Ράλι Ακρόπολις, καθώς η ΟΜΑΕ από κοινού με το Eurosport κατέληξαν στην απόφαση να μη διεξαχθεί ο αγώνας την επόμενη χρονιά. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της επιτακτικής, πλέον, ανάγκης να τεθούν υγιείς –οικονομικές και θεσμικές– βάσεις για το Ράλι Ακρόπολις, ώστε το 2020 να επιστρέψει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top