Δολοφονία Μπακάρι Χέντερσον: Έφεση κατά της απόφασης άσκησε η οικογένεια

Ο 23χρονος πέθανε μετά από άγριο καυγά σε μπαρ στη Ζάκυνθο

μπακαρι χεντερσον

Την αίτηση έφεσης κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νεαρού και στρέφεται κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία έξι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ο έβδομος για απλή σωματική βλάβη.

Η έφεση έγινε δεκτή από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Πατρών Γεώργιο Μπισμπίκη για τους επτά από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενος.

Δύο από τους κατηγορούμενους, μεταφέρονται στη δικαστική αίθουσα.Φωτογραφία: Giannis Androutsopoulos/Associated Press

Ο άτυχος Αμερικανός είχε βρει τραγικό θάνατο τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου όπου έκανε διακοπές μετά από καυγά σε μπαρ.

Ήταν ξημερώματα της 7ης Ιουλίου όταν ο 23χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα ατόμων, μετά από καυγά που είχε ξεκινήσει νωρίτερα για μια… selfie που έβγαλε με μια σερβιτόρα σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Oι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, αγκαλιασμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.Φωτογραφία:Giannis Androutsopoulos/Associated Press

Ο 23χρονος Μπακάρι δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα σε… 11 δευτερόλεπτα όπως ανέφερε το σχετικό βούλευμα.

Η οικογένεια του Αμερικανού είχε αντιδράσει στην πρωτόδικη απόφαση.

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού κατά τη μεταφορά τους στο δικαστήριο.Φωτογραφία:Giannis Androutsopoulos/Associated Pres

Η μητέρα του σε δηλώσεις της είχε πει: «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου.Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση.Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ενώ ο έβδομος για απλή συνέργεια σεανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top