Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε υιοθετεί για 4 χρόνια, 86 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας

Θα σταθεί δίπλα στις γυναίκες των χωριών που επιθυμούν να γίνουν μητέρες

γιωτης

Μία νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εξήγγειλε η ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», το οποίο έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας, που αποτελεί πλέον οξύτατο δημογραφικό αδιέξοδο για την πατρίδα μας. Η πολύ σημαντική αυτή δράση, η οποία θα υλοποιηθεί από την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, που ασχολείται εντατικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε στις15 Νοεμβρίου, σε Συνέντευξη Τύπου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «υιοθετεί», για 4 χρόνια, 86 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Άρτας και, ειδικότερα, στις 14 Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρύστου και Κεντρικών Τζουμέρκων.


Μ. Παπαθανασίου, Εμπορικός Διευθυντής ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε

 

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. θα σταθεί δίπλα στις γυναίκες-κατοίκους των 86 αυτών χωριών, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες, αλλά διστάζουν εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές - μαιευτικές υποδομές. Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει να καλύπτει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Παράλληλα, θα φροντίσει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών. Επιπλέον, η εταιρία θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα 86 χωριά που έχει «υιοθετήσει», για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Ανα-γέννηση της ελπίδας

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής της HOPEgenesis, Δρ. Στέφανος Χανδακάς «το γεγονός ότι η ΓΙΩΤΗΣ, μια εταιρία συνυφασμένη με την ανάπτυξη των παιδιών, υιοθετεί την προσπάθεια για υποστήριξη νέων γεννήσεων στον τόπο μας, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Αυτό που προσφέρει το πρόγραμμά μας είναι η ιατρική κάλυψη και η οικονομική ανακούφιση νέων γυναικών, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες και η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ γίνεται μεγάλος αρωγός αυτής της προσπάθειας, σε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη, μη προνομιούχο γεωγραφική περιοχή. Την ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε – μεταφορικά και κυριολεκτικά – τους νέους καρπούς της κοινής πρωτοβουλίας μας».


Από αριστερά, Δρ. Σ. Χανδακάς,Πρόεδρος και Ιδρυτής HOPEgenesiς, Μ. Παπαθανασίου Εμπορικός Διευθυντής ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε

Η ανάληψη της πρωτοβουλίας «Μια Ελπίδα Γεννιέται» από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. έρχεται ως φυσική ακολουθία της διαχρονικής σύνδεσης της ιστορικής αυτής εταιρίας με την κάλυψη μεγάλων κοινωνικών και εθνικών αναγκών. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να λείψει από μια δράση η οποία έχει στόχο την ενίσχυση της ελπίδας για νέα ζωή στον τόπο μας. Για την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, άλλωστε, εδώ και 88 χρόνια, η στήριξη της μητρότητας και της οικογένειας αποτελεί πάντα ύψιστη προτεραιότητα και κεντρικό στόχο των δραστηριοτήτων της. 

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για περισσότερες γεννήσεις, περισσότερη ελπίδα στον τόπο μας. Μαζί με την HOPEgenesis θέλουμε να φτιάξουμε μια αλυσίδα στήριξης και να μεταφέρουμε, σε όσο περισσότερες μέλλουσες μαμάδες μπορούμε, το μήνυμα ότι είμαστε έμπρακτα δίπλα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κ. Μάριος Παπαθανασίου. «Έχουμε βαθιά επίγνωση του ρόλου τους στην πληθυσμιακή αναγέννηση της πατρίδας μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους να φέρουν στον κόσμο νέες ζωές. Αν καταφέρουμε να μετατρέψουμε τις ανησυχίες τους σε ενθάρρυνση, τότε και τα ανησυχητικά στοιχεία των γεννήσεων θα αρχίσουν να ανατρέπονται σταδιακά. Άλλωστε, εδώ και 88  χρόνια, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της μητέρας και, συνολικά, της ελληνικής οικογένειας, μεγαλώνοντας, μεταξύ άλλων, με απόλυτη συνέπεια στην ποιότητα και την καινοτομία, ‘γερά παιδιά από κούνια». 


Από αριστερά Δρ. Σ. Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής HOPEgenesis, Μ. Παπαθανασίου, Εμπορικός Διευθυντής ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jotis-miaelpidagennietai.gr

Λίγα λόγια για τη HOPEgenesis 

Η HOPEgenesis είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πο86υ ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD, MBA,PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό. Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο. Οι στατιστικές έρευνες του ΟΗΕ για τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών δείχνουν ότι το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων θα οδηγήσει, το 2050, στην πτώση του ελληνικού πληθυσμού από τα 10.700.000 που είναι σήμερα στα 10.000.000 έως 8.300.000, με τις πιο απαισιόδοξες μελέτες να κάνουν λόγο ακόμη και για 6.500.000 κατοίκους. Βασικός στόχος της HOPEgenesis είναι η υποστήριξη γυναικών που είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας προκειμένου να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της κύησης σε περιοχές κοντά στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους ή στην Αθήνα όπου δρα η ομάδα της HOPEgenesis, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν, καθώς και κίνητρο στις υπόλοιπες να κυοφορήσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top