Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά. Στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις.

Πιο αναλυτικά ο καιρός αναμένεται ως εξής:

Την Παρασκευή

Α Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που θα ενταθούν το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς  (1000-1200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ  ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ 1200-1500 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ).

Γ. Θυελλώδεις ανατολικοί- νοτιοανατολικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Το Σάββατο καιρός αναμένεται ως εξής:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, από το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (1000-1200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ  1200-1500 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ).

Γ. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικοί θα πνέουν στα πελάγη και το απόγευμα θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού, βαθμιαία του Βόρειου Αιγαίου, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα). Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Κρήτη και προς το βράδυ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, με τις πρωινές ώρες της Δυτικής και κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης.

Γ. Θυελλώδεις (7-8 και πιθανώς 9 μποφόρ) άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Δ. Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top