Πρόστιμα για παράνομο «κατέβασμα» ταινιών και μουσικής – Ποιοι κινδυνεύουν

Ανάστατη η διαδικτυακή κοινότητα μετά το «λουκέτο» σε 38 δημοφιλή σάιτ

Χρήστης laptop

Για τεράστιο οικονομικό μέγεθος από τη διαδικτυακή πειρατεία στη χώρα μας κάνει λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Γιάννης Αντωνιάδης, μετά την απόφαση για «λουκέτο» σε 38 δημοφιλείς ιστοτόπους, που παρείχαν παράνομα δωρεάν ταινίες, σειρές και υπότιτλους.

Οι ιστότοποι απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα καθώς για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης στην απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, σημαίνει «ποινή» 850 ευρώ.

Έι, πειρατή… την ταινία μου: Κλείνουν γνωστά ελληνικά σάιτ για «κατέβασμα»!

Το ερώτημα που έχουν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, που έχουν «κατεβάσει» παράνομα ταινίες, σειρές ή μουσική, είναι ένα: κινδυνεύω και εγώ από πρόστιμο;

Η απάντηση είναι «όχι».

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνιάδης, στην Επιτροπή μπορεί να προσφύγει όποιος θεωρεί ότι προσβάλλεται το έργο του και εν συνεχεία η Επιτροπή να απευθυνθεί στους παρόχους ίντερνετ για τις απαραίτητες κινήσεις (πχ. κλείσιμο ιστοσελίδων).

Ωστόσο, δε μπορεί να παρέμβει στον τελικό χρήστη. «Δε μπορεί, δηλαδή, να βγάλει μια απόφαση για κάποιον που το βράδυ στο σπίτι του "κατεβάζει" μια ταινία ή ακούει μουσική», εξηγεί ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες, λόγου χάρη στη Γερμανία, έρχεται χαρτάκι με πρόστιμο στο σπίτι του χρήστη κατεβάζει παράνομα ταινίες ή μουσική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top