Αγωγή εναντίον τριών εισαγγελέων από την Ελένη Ράικου

Ζητά αποζημίωση 300.000 ευρώ

Ράικου

Συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ ζητούν από τρεις εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, η Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της με αγωγή κακοδικίας. 

Συγκεκριμένα ζητούν ο καθένας αποζημίωση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ από την Ελένη Τουλουπάκη, και από 50.000 από τους επίκουρους στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.  

Η αγωγή προσδιορίστηκε να συζητηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο από το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, στο οποίο θα προεδρεύσει η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, καθώς και η κ. Ράικου και οι εναγόμενοι εισαγγελείς προέρχονται από την ποινική δικαιοσύνη.

Στην αγωγή κακοδικίας γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα περί  «εμπλοκής» του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis (την οποία ερευνούσε και η Ελένη Ράικου) και κατ΄ επέκταση της ίδιας. 

Καταλογίζει στην Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς ότι διέρρευσαν σε μερίδα του Τύπου στοιχεία από την προανάκριση, τα οποία αφορούν τον σύζυγό της.  Τα δημοσιεύματα αυτά εμφάνιζαν τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση να λαμβάνει χρήματα από την Novartis σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του. Τότε η κα Ράικου με τρεις δημόσιες τοποθετήσεις κύκλων της είχε αναφερθεί σε «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη που επιχειρεί να την εξοντώσει, χωρίς η ίδια να προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top