Μάτι: Καλείται ως ύποπτος ένας 65χρονος που φέρεται να ξεκίνησε τη φωτιά

Θα καταθέσουν λιμενικοί και στρατιωτικοί

Καμμένα

Ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης καλούνται σήμερα να λογοδοτήσουν οχτώ πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο 65χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που ξεκίνησε τη φωτιά στην περιοχή του Νταού Πεντέλης. 

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των προσώπων που κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές ανέρχονται σε τουλάχιστον 29, μεταξύ αυτών και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού.

Την Τρίτη, στον εισαγγελέα εμφανίστηκαν ύποπτοι και συνήγοροι, οι οποίοι πήραν προθεσμία για να μελετήσουν τη δικογραφία και στη συνέχεια να καταθέσουν τα υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους. 

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση για ανωμοτί κατάθεση κι έλαβαν προθεσμία είναι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Η. Ψινάκης και Ευ. Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ι. Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής. 

Οι προθεσμίες που δόθηκαν ξεκινούν από τις 2 Νοεμβρίου και φθάνουν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ζητηθεί επιπλέον χρόνος ή να υποβληθούν ενστάσεις από κάποιους εμπλεκόμενους. 

Δικογραφία έχει ανοίξει επίσης, μετά από παραγγελία του Σταύρου Κοντονή, για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην Ανατολική Αττική.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top