Αυτός είναι ο άνδρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους,παριστάνοντας τον εφοριακό

Είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά

Ο δράστης

Στη δημοσιότητα μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 63χρονου, ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους, προσποιούμενος ότι είναι ο Διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Ο άνδρας πλησίαζε τα θύματά του και τους παρουσιαζόταν ως διευθυντής εφορίας και αναφερόμενος είτε σε κοινό τόπο καταγωγής, είτε σε συγγένεια τους αποσπούσε τον αριθμό του τηλεφώνου τους. 

Στη συνέχεια σκηνοθετούσε μια έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τα υποψήφια θύματά του και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει τους ζητούσε δανεικά για να καλύψει τα έξοδα συγγενικού του προσώπου που είχε μπει στο νοσοκομείο. 

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μάλιστα άλλαζε την εμφάνισή του για να μην αναγνωρίζεται, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία κατάφερε να εξαπατήσει 34 πολίτες και αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον επτά. 

Συνολικά απέσπασε από τα θύματά του 6.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει άλλες 9.000. 

Πρόκειται για τον :

ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεν. 1955, στον Τύρναβο Λάρισας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 28-02-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς στο τηλέφωνο 2310-029470/3.

Όπως σημειώνει η Αστυνομία, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top