Επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στη Θεσσαλονίκη

Έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες

Κτίριο Θεσσαλονίκη

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε την Παρασκευή η αστυνομία για την εκκένωση εγκαταλελειμμένου κτιρίου στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Βουτυρά στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες. 

Το κτίριο ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό και αφού εκκενώθηκε, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης Αστικών Αποβλήτων και Πρασίνου, προχώρησαν στον καθαρισμό του. 

«Το σημείο είναι χώρος που μένουν και κινούνται μετανάστες. Αυτή τη στιγμή η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι βρίσκονται μέσα 70-100 άνθρωποι. Εάν μπορούσε να αποτυπωθεί στο γυαλί η δυσοσμία που υπάρχει θα ήταν πολύ χαρακτηριστικό για να καταλάβουν κάτω από ποιες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι μια κατάσταση τραγική τόσο για τους κάτοικους αλλά και για τους ανθρώπους που διαμένουν μέσα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποια στιγμή μια μόνιμη λύση για να μην έχουμε στην πόλη μας τέτοιου είδους σημεία όπου στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές», δήλωσε ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές αλλοδαπών και είναι η πέμπτη φορά που πραγματοποιείται επιχείρηση καθαρισμού του συγκεκριμένου κτιρίου.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top