Στο STAR o αντιδήμαρχος Αλμυρού και γιος του αγνοούμενου που βρέθηκε νεκρός

Άντρες της ΕΜΑΚ χτενίζουν τις όχθες του ποταμού μήπως βρουν το ζευγάρι

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος και πατέρας του αντιδημάρχου Αλμυρού. Την ίδια στιγμή, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του ζευγαριού από το Μαντούδι Ευβοίας. 

Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούταν μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά»

«'Ήταν ο ζήλος που είχε για τα ζωντανά, η αυτοπεποίθηση που είχε στον εαυτό του και έγινε το μοιραίο. Ήταν δραστήριος, δυνατός άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια, από το πρωί 4:30 ώρα μέχρι το βράδυ» λέει ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού Μαγνησίας, Κώστας Νικοβιώτης.

Έπειτα από 4 ημέρες ερευνών, στις οποίες συμμετείχε και ο γιος του, αντιδήμαρχος Αλμυρού, εντοπίστηκε νεκρός ο 73χρονος αγνοούμενος κτηνοτρόφος. Η σορός του βρέθηκε από ομάδα της ΕΜΑΚ και εθελοντών σε υψόμετρο 1.500 μέτρων στα σύνορα Μαγνησίας - Φθιώτιδας.  
«Πού εντοπίστηκε; Είναι κοντά στην περιοχή "Κόκκινος βράχος" λέγεται, ανάμεσα Σπαρτιά και Μαγνησία. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις, που συνέβαλαν. Πολίτες, σύλλογοι, εθελοντές» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

«Μπορεί να μην τους βρούμε και καθόλου, γιατί έχει πολλά φερτά υλικά και μπορεί να είναι χωμένοι κάτω από εκεί» λέει συγγενής των αγνοουμένων.

Όσο περνούν οι μέρες σβήνουν οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανό το ανδρόγυνο από το Μαντούδι, που αγνοείται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στο STAR μίλησε ο συγγενής που είχε την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.     

«Τελευταία επικοινωνία ήταν 23:10, που μας πήραν από το σπίτι και μας είπαν: "Ξεκινάμε και ερχόμαστε". Τους λέμε: "Μην έρχεστε, θα υπάρχει θέμα, θα πνιγείτε!" Δε μας άκουσαν. Τους κάλεσα 23:30 και τα δύο τους κινητά ήταν κλειστά. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά» περιγράφει ο Γιάννης Ματσούκας.

Με τα καλάμια στα χέρια, από νωρίς το πρωί, άντρες της ΕΜΑΚ, χτενίζουν τις όχθες του ποταμού, μήπως βρουν κάτι από τους δύο αγνοούμενους.

Άντρες της ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντόπισαν το μεσημέρι ένα σακάκι στην όχθη του ποταμού. Συγγενείς προσπαθούν να αναγνωρίσουν αν πρόκειται για τα ρούχα του άτυχου ζευγαριού.

«Βρήκαμε ένα σακάκι. Πρέπει να το δουν οι συγγενείς αν ανήκει σ’ αυτούς. Θα σηκώσουμε και drones να ελέγξουμε περιμετρικά τους καλαμώνες» δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top