Λιακάδα έως το μεσημέρι, βροχές από το απόγευμα - Ο καιρός της εβδομάδας

Η πρόγνωση έως και την Κυριακή

καιρός πρόγνωση

Μετά το σαρωτικό πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ζορμπά» και την πρόσκαιρη λιακάδα της Δευτέρας, οι βροχές επιστρέφουν και πάλι από το απόγευμα της Τρίτης αλλά με πιο ήπια ένταση.

Έτσι σήμερα Τρίτη, περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές σε περιοχές του Ιονίου, της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Από τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και ενδεχομένως πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, ενώ λίγες παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά στα βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Tετάρτη 03-10-2018 

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης). Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. 

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Πέμπτη 04-10-2018 

Καιρός: στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. 

Άνεμοι: στα δυτικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. στα ανατολικά αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά από τα βόρεια βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Παρασκευή 05-10-2018 και Σάββατο 06-10-2018 

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές 
καταιγίδες. στην υπόλοιπή χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. 

Άνεμοι: στα δυτικά νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Κυριακή 07-10-2018 

Καιρός: λίγες νεφώσεις, στα δυτικά τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα σταματήσουν. 

Άνεμοι: στα δυτικά νότιων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top